Džulijus Rendl (©AFP)
Džulijus Rendl (©AFP)

Niksi bacili navijače u trans, druga runda plej-ofa nadohvat ruke

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 22:00

Beret i Branson vodili Njujork do treće pobede u seriji sa Kavsima

Teško da i okoreli navijači Njujork Niksa mogu da se sete kada su se poslednji put osećali ovako dobro kada su gledali svoje miljenike na delu. Nisu Niksi Toma Tibodoa još uradili ništa epohalno, ali sama činjenica da su na pragu da eliminišu Klivlend koji je imao prednost domaćeg terena i odu u drugo kolo plej-ofa dovoljno govori o tome koliko je franšiza iz Velike jabuke bila u očajnom položaju godinama unazad.

Samo tri učešća u doigravanju tokom prethodne decenije uključujući i ovogodišnje, te samo jedan prolaz u drugo kolo i to baš pre deset godina, kada su dobili Boston i u međuvremenu su odigrali samo još pet utakmica sa Atlantom... Pristalicama Niksa definitivno je potrebno malo da se zapale i padnu u trans.

Izabrane vesti

Ovi Niksi igraju sjajnu košarku kod trenera Tibodoa i zato su posle večerašnje pobede nad Kavsima stigli na prag konferencijskog polufinala – 102:93 (30:23, 24:22, 19:26, 29:22).

U sjajnoj, naelektrisanoj atmosferi Medison Skver Gardena, Njujork je slavio po treći put u seriji zahvaljujući odličnim rolama Džejlena Bransona koji igra sjajnu celu seriju i meč je završio sa 29 poena, te Ar Džej Bereta koji ga je ispratio sa još 26 poena. Beret se nije proslavio u prve dve utakmice jer je pucao 6/25, ali je bio izuzetan pred svojom publikom što je dovelo do toga da mu navijači skandiraju ime u drugom poluvremenu. Ubacio je pet uzastopnih poena, čime je odlepio Nikse iz nerešene utakmice, a onda i još jedan koš čime je dao svom timu devet razlike. Mičel Robinson dopisao je 12 poena i 11 skokova, Džulijus Rendl je imao sedam poena i dve uhvaćene lopte.

Odbrana je večeras odigrala možda i ključnu ulogu, pošto je prva zvezda Klivlenda Donovan Mičel odigrao možda i najslabiju partiju svoje karijere u doigravanju. Meč je završio sa 11 poena, ali tek 5/18 iz igre! Darijus Garlend je ubacio 23 poena uz 10 skokova i bio ubedljivo najbolji igrač Kavsa posle užasnog izdanja u trećem susretu. Džeret Alen i Karis Levert ubacili su po 14 poena.

Osim toga što je Mičel bio sveden na atipično mali broj poena, Niksi su i timski odradili sjajan posao s obzirom da je Klivlend stao na sezonskom minimumu od svega 93 poena.

NBA VEČERAS

Njujork - Klivlend 102:93 (3:1 u seriji)

/Branson 29 - Garlend 23/

Sakramento - Golden Stejt (U TOKU) /2:1 u seriji/

01.00: (3,35) Atlanta (14,0) Boston (1,40)

03.30: (2,60) Minesota (13,0) Denver (1,60)



tagovi

Džulijus RendlDžejlen BransonAr Džej Beret

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara