Čima Moneke (©MN Press)
Čima Moneke (©MN Press)

Ništa od Partizana: Moneke i definitivno ostaje u Baskoniji

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.07.24. | 22:32

Obeštećenje od 1.500.000 evra previsoko za crno-bele, kao što je Mozzart sport prvi i objavio

Od dolaska Čime Monekea u Partizan i definitivno nema ništa. Barem ne ovog leta. Iako je nigerijski centar bio označen kao želja crno-belih u ovom prelaznom roku, ali i mnogih drugih evroligaša, veliko obeštećenje koje je zacepila Baskonija u iznosu od 1.500.000 evra je nešto preko čega nije moglo da se ide.

To otkriva uvek dobro obabešteni "Basket news" koji naglašava da će Moneke ostati u baskijskom klubu do kraja ugovora koji ističe 2025. godine. A da će posle toga postati ubedljivo najtraženiji slobodni igrač na tržištu. Ako je sada Partizanu bilo teško da ga potpiše, koliko će to tek biti narednog leta kada svi živi krenu da ga saleću sa ponudama.

Izabrane vesti

Inače, o ovakvom epilogu "Moneke sage" je prvi izvestio Mozzart sport, koji je još pre nedelju dana pisao kako crno-beli nisu finansijski sposobni da plate izlaznu klauzulu. Zato su se i okrenuli dovođenju Brendona Dejvisa.

Moneke je takođe imao ponude i iz NBA lige, ali nijedne koja bi zadovoljila njegove i klupske zahteve. Prošle sezone je u Evroligi beležio 13,6 poena uz 6,6 skokova i 0,5 blokada po utakmici. Bio je među 15 najboljih strelaca, u top pet skakača i među šest najboljih kada je reč o indeksu korisnosti.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara