Aleksej Šved
Aleksej Šved

Ništa od Šveda i Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 12:21

Ruski košgeter okreće se drugim opcijama pošto nije postigao dogovor sa crveno-belima

Pre mesec dana Telegraf.rs lansirao je bombastičnu informaciju da Crvena zvezda pregovara sa Aleksejem Švedom. Sedam dana kasnije izvanredni ruski košarkaš je dodatno raspalio maštu navijača Zvezde tako što je na društvenim mrežama istakao da je spreman da dođe u Beograd. Bilo je tada svima jasno da postoje kontakti između kluba i igrača, i da se nešto kuva, ali posle toga - ništa. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, sve se na kraju i završilo na tome. Lepim željama Alekseja Šveda.

Iskusni ruski bek neće biti naredne sezone igrač Crvene zvezde, već se okrenuo novim ponudama pa se čeka gde će nastaviti karijeru. Šuškalo se ranije o Olimpijakosu, pa Zvezdi, bilo je priče i o Kini, ipak, ono što je sada sasvim sigurno je da ga nećemo videti u crveno-belom dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Izabrane vesti

Šved je slobodan igrač po isteku ugovora sa moskovskim CSKA u kojem je ponikao. Igrao je za gradske rivale Dinamo i Himki na pozajmicama, a jednu sezonu je bio saigrač i sa Milošem Teodosićem u timu Armejaca. U NBA ligu se otisnuo 2012. godine i obukao dres Minesote. Igrao je tamo još za Filadelfiju, Njujork i Hjuston da bi se 2015. vratio u domovinu i šest godina igrao za Himki gde je bio prva zvezda.

Od timskih trofeja je osvojio Evroligu sa CSKA 2008. godine, dva puta VTB ligu, jednom Superkup i četiri titule prvaka Rusije. Bio je član reprezentacije Rusije koja je na Evrobasketu 2011. i Olimpijskim igrama 2012. osvojila bronzana odličja. Bio je i prvi strelac Evrobasketa 2017. godine.


tagovi

Aleksej ŠvedKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara