© Star sport, Milan Mačvan
© Star sport, Milan Mačvan

Ništa od Virtusa, ništa od Partizana: Milan Mačvan završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 13:30

Zbog problema sa kolenima

Bacili su bombu Italijani, uzburkali javnost na Apeninskom i Balkanskom poluostrvu i – pucali u prazno. Informacija da će Milan Mačvan postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje, ipak, nije tačna.

U etar ju je plasirao Emilijano Karčija, saradnik specijalizovanog sajta Sportando, koji se bavi dešavanjima na košarkaškom tržištu. U potrazi za ekskluzivom tipke na tastaturi bile su mu brže od pameti, pa je samo nekoliko minuta pošto je objavio da Mačvan postaje funkcioner kluba Aleksandra Đorđevića uputio demanti, uz izvinjenje Milanu i čelnicima Virtusa.

Izabrane vesti

Od svega je na kraju tačno samo da je Milan Mačvan okončao karijeru u 30. godini života.

Dragi prijatelji, moji dani kao profesionalnog košarkaša su došli do kraja. Srce bi mi zauvek igralo košarku, ali nažalost moja kolena ne mogu više da podnesu. Košarka mi je dala sve i dao sam sve košarci“, objavio je Mačvan na Tviteru, uz zahvalnost svima trenerima, saigračima i navijačima.

Istovremeno, u razgovoru za portal Nova.rs, bivši centar je pojasnio:

„Završio sam karijeru. Posle 13 godina jeste teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja. Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran”, rekao je Mačvan.

Poslednjih sedmica pominjalo se da bi mogao da pojača Partizan, međutim, sad je i ta opcija ugašena.

Iskreno, povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto posto, ako ne mogu da uživam, a to ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja”, dodao je Mačvan za Nova.rs.

Mačvan je karijeru počeo u FMP-u iz Železnika, zatim je nosio dresove Hemofarma, Partizana (u dva mandata), Makabija, Galatasaraj, Armanija, Bajerna i Alvarka iz Tokija. Na reprezentativnom planu osvajao je zlatne medalje u mlađim reprezentativnim kategorijama, a sa A selekcijom je osvojio srebra na dva Prvenstva Evrope i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.



tagovi

KK PartizanVirtus BolonjaMilan Mačvan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara