Džejlin Smit sa loptom (© ABA liga)
Džejlin Smit sa loptom (© ABA liga)

Nova godina u Partizanu počela treningom - Smit se polako sprema za Zvezdu: Znam da je to velika utakmica u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 16:17

Crno-beli odradili trening pred Asvel, prvi meč u novoj 2024. godini za ekipu Željka Obradovića

Slobodni dani su retki, praznici ne postoje kada ste profesionalni sportista, dok ulicama Beograda i dalje traje novogodišnje raspoloženje, prvog dana 2024. godine, košarkaši Partizan Mozzart Beta su proveli u dvorani. Oko 13 časova je bio zakazan trening crno-belih pred okršaj sa Asvelom (utorak, 20.45) u okviru 18. kola Evrolige u Areni. Iako će meč protiv Francuza biti od velike važnosti, nekako se u vazduhu već oseća ono što se sprema u četvrtak - novi večiti derbi protiv Crvene zvezde. Ipak, crno-beli ne žele da preskaču protivnike i idu previše unapred, svestan je toga i novopridošli Džejlin Smit.

Amerikanac na poziciji plejmejkera je prvu utakmicu u dresu Partizana odigrao u Baru protiv Mornara kada je ubacio 11 poena

Izabrane vesti

"Ono što sam radio u prvoj utakmici pokušaću isto i sada u Evroligi, tako razmišlja ceo tim... Idemo da odradimo posao protiv teškog protivnika", rekao je Smit u razgovoru sa novinarima.

Kako smo istakli, Amerikanac sa hrvatskim pasošem je već imao debi, ali u utorak će prvi put igrati na parketu Arene pred punim tribinama.

"Baš sam uzbuđen, jedva čekam da igram pred 20.000 navijača. Želim da osetim tu energiju".

LEDEJ NIJE TRENIRAO PRED ASVEL

Iako je glavna tema danas Asvel, nije bilo potrebno puno da se pomene Crvena zvezda.

"Moramo da damo sve od sebe protiv Asvela iako su oni trenutno na samom dnu tabele. Drago mi je što imamo oba meča ove nedelje u Beogradu, jer u četvrtak igramo protiv Crvene zvezde".

Nasmešio se Smit... već zna šta znači večiti derbi.

"Čuo sam da je to baš, baš velika utakmica ove u Srbiji. Ipak, ne smemo još uvek da razmišljamo o Crvenoj zvezdi, prvo da odradimo maksimalno posao protiv Asvela".

Iako je došao pre nepunih 10 dana... Smit se vrlo brzu prilagodio na zahteve u crno-belom dresu.

"Svi su baš kul, od trenera do igrača. Svi mi baš pomažu. Nikada u karijeri nisam imao ovakav prelazak i tranziciju, mislio sam da će mi biti teže, ali se osećam kao deo tima, a to je zasluga saigrača i svih u klubu".

Primarni zadatak će Smit imati u defanzivi protiv spoljne linije Asvela gde je protivnik najjači.

"Imaju sjajne igrače na čelu sa Lijem, De Koloom i Luvavuom, ali sam spreman da se nadmećem kako u odbrani, tako i u napadu", dodao je Džejlin Smit.




tagovi

KK PartizanDžejlin SmitKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara