Kevin Panter - oduševljava saigrače (©Star Sport)
Kevin Panter - oduševljava saigrače (©Star Sport)

Nova realnost iliti trojka za pobedu kao stil života

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.04.23. | 09:29

I 25. april kao neverovatna simbolika za klub iz Humske

Dugo je na društvenim mrežama i među košarkaškim entuzijastima važila priča da je Partizan Mozzart Bet malerozan tim i da kao magnet privlači protivničke igrače da trojkama uz zvuk sirene reše četvrtinu ili čak utakmicu.

Dovoljno je podsetiti na primere Nolana Smita posle čijeg hica je krenuo sunovrat kluba ili trojke Nemanje Nedovića u toj istoj Beogradskoj areni za kraj istorijskog prvog evropskog derbija. Ipak, svi koji su kroz godine osetili koliko boli ta oštrica, znali su da kolo sreće u nekom trenutku mora da se okrene i da će Partizan Mozzart Bet postati kralj drama, da će njegove vedete izrasti u dželate!

Izabrane vesti

Jutro posle verovatno najluđe noći u ovogodišnjoj evropskoj avanturi, svima u crno-belom oči se cakle, a srce i dalje igra od radosti zbog trojke Kevina Pantera kojom je Partizan Mozzart Bet oteo prednost domaćeg terena velikom Real Madridu.

Ima očigledno nešto u Alenu Smailagiću i njegovim rečima što među navijačima budi gotovo nezapamćenu euforiju i čini da sada svi gledaju ka njemu i čekaju da čuju šta će sledeće da izgovori. Još u julu je najavio ofanzivu na Fajnal for i tada ga nisu mnogi shvatali za ozbiljno, a nakon poruke na poslednjem treningu pred start četvrtfinala sa Realom "neka bude trojka u poslednjoj sekundi" sada je sve više njih koji veruju da popularni Smajli ima šesto čulo.

Izgovorio je velike reči srpski centar i pustio da "odleže" u glavama svih košarkaša Partizan Mozzart Beta, a to što su crno-beli uradili prošle večeri odavno više nije slučajnost, nego nova realnost. Igrači Željka Obradovića naučili su velike životne lekcije i porasli toliko da više nema protivnika, ni parketa u Evropi koji je nemoguće osvojiti.

Reći će neko verovatno da su im poslednjih dana i sedmica otišli kilogrami živaca, ali ko zaista voli ovaj tim reći će i da se nerviranje isplatilo. Nekada prosto mora da se prođe taj put, kroz trnje do zvezda!

Trojke za pobedu postale su Partizanov stil života, a pobede u završnicama gde su potrebni nervi kao strune nova realnost. Kevin Panter je zavio Blankose u crno i to baš onako kako je zamislio. S idejom da ga preuzme viši igrač, kako bi iskoristio svoj bogomdan talenat i kaubojski brze reflekse da pogodi dno mrežice preko Geršona Jabuselea.

Setimo se samo šta se desilo pre nepune tri sedmice u Monaku, kada je Partizan Mozzart Bet overio plasman u Top 8. Panter je takođe uzeo sve u svoje ruke, a crno-beli su odigrali sličnu akciju onoj iz Madrida. Prvo je na Partizanovom kapitenu bio Alfa Dijalo, da bi posle pika sa Matijasom Lesorom preuzeo Džeron Blosomgejm i ishod te akcije svi dobro znaju...

Da Partizan Mozzart Bet sve više zivi za ovakve završnice pokazuje i to da je tri uzastopna evropska meča dobio na sličan način. Između dva Panterova "koplja", javio se i Džejms Naneli trojkom za pobedu nad Panatinaikosom u Areni pre samo deset dana. Ovog puta iz kontre posle greške igrača Panatinaikosa u realizaciji napada, da se temelji beogradske dvorane zatresu.

Lista je sve duža i duža... Jednu od najtežih pobeda na gostovanjima Partizan Mozzart Bet odneo je u čuvenim Gripama, kada je ponovo Džejms Naneli "ohladio" protivnika. Dominik Mavra je tada uradio sve što je bilo u njegovoj moći, ali je Naneli u svom kodu imao zapisanu pobedu i drugačiji ishod nije mogao da bude.

I nisu samo trojke oružje kojim je Partizan Mozzart Bet počeo da dobija velike utakmice. Kevin Panter je u razmaku od samo četiri dana učinio da ga po lošem pamte i u Podgorici jer je sa linije slobodnih bacanja overio Budućnost. Pre tačno mesec dana na sličan način je Dante Egzum zaključio derbi sa Cedevitom Olimpijom u Areni. U poslednjim danima 2022. godine crno-beli su osvojili Istanbul posle hladnokrvnih pogodaka tek oporavljenog Alekse Avramovića sa linije penala pa je tako pao Fenerbahče, a utakmica od koje je sve počelo dogodila se 16. decembra.

Tada je Partizan Mozzart Bet uzeo meru dvostrukom uzastopnom evropskom šampionu Efesu i po rečima relevantnih košarkaških aktera sa tom reckom Obradovićeva ekipa počela je da raste u kaznenu ekspediciju.

Dok to nije postala, morala je da se miri sa nekim teškim momentima, od pomenute Nedovićeve trojke po kojoj će svi pamtiti prvi večiti derbi u Evropi ili slobodna bacanja Džoša Adamsa u Ljubljani...

Partizan ima istorijsku spregu sa trojkama u velikim utakmicama i pogotovo je neverovatna simbolika 25. aprila u klupskim almanasima. Ko bi mogao da zaboravi magiju Dušana Kecmana sa gotovo celog terena koja je u paramparčad raznela snove zagrebačke publike, a opet i kako je Nolan Smit najavio teške godine crno-belih onom parabolom u Beogradskoj areni...

O čudu Saše Đorđevića u Istanbulu 1992. godine ne treba ni trošiti previše reči jer je to i danas najveći koš u klupskoj istoriji!

Jednostavno, Partizan i april, to je izgleda postala neraskidiva veza. A, neka Panterov hitac u Madridu bude samo najava nečeg velikog...



tagovi

Kevin PanterDžejms NaneliKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaABA ligaTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara