Dušan Ristić (©FIBA Champions League)
Dušan Ristić (©FIBA Champions League)

Novi dabl-dabl Ristića, Rasel promašio svih šest trojki, Galatasaraj ponovo izgubio

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 20:08

Nikako istanbulski klub da stane na noge...

Dušan Ristić je definitivno prevazišao fazu uigravanja u Galatasaraju i ekspresno je izrastao u jednog od najvažnijih igrača kluba iz Istanbula. Doduše, ekipa Andreasa Pistolisa nikako da stane na noge.

Taman što je ubedljivo pobedio desetkovani Limož na otvaranju druge faze Lige šampiona, Gaaltasaraj se ponovo vratio porazima. Posle Karšijake, Galatu je dobio i AEK usred Istanbula rezultatom 81:71 (18:19, 17:17, 26:21, 20:14).

Izabrane vesti

U igri Galatasaraja ponovo se sve uglavnom vrtelo oko igrača koji su povezani sa ovim regionom. Dušan Ristić zabežio je svoj drugi dabl-dabl u Fibinom takmičenju, pošto je za 24 minuta imao 10 poena (4/7 iz igre, 2/3 za tri) i 12 skokova, te dve blokade i po jednu asistenciju i krađu. Aktivan je bio srpski reprezentativac i pokušavao na sve načine da izvuče Galatasaraj iz blata u kojem se našao, ali nije vredelo...

Gosti su u poslednjoj četvrtini konstantno držali prednost koja je na tri i po minuta do kraja iznosila samo dva razlike posle koša Derona Rasela (70:68), ali Galatasaraju je nedostajao taj dodatni iskorak da preokrene rezultat. Trojka Kenija Vilijamsa bila je presudna, jer domaćin gotovo dva minuta nije mogao do koša, pa je Akil Mičel na 90 sekundi pre isteka vremena odveo AEK na +7 i praktično obezbedio trijumf.

Najefikasniji u redovima Galate bio je Dilan Enis sa 18 poena, ali uz samo četiri pogođena šuta iz igre iz 15 pokušaja (3/10 za tri)! Sličnu statistiku imao je i Deron Rasel koji nije mogao da realizuje nijedan od šest pokušaja za tri, pa je meč završio sa šest poena (3/12 iz igre).

Kod gostiju Akil Mičel je ubacio 19 poena uz 13 skokova, od čega šest ofanzivnih, dok je Janis Strelnijeks imao poen manje. AEK i Galatasaraj sada imaju po pobedu i poraz u Grupi K.



tagovi

FIBA Liga šampionaDušan RistićKK GalatasarajDeron Fets RaselAEK AtinaDilan Enis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara