Deandre Ejton i Nikola Jokić (©AFP)
Deandre Ejton i Nikola Jokić (©AFP)

Novi maraton u Arizoni, Jokić za 24 časa ubacio 60 poena Sansima

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 06:01

Još jedan dabl-dabl srpskog centra, 16. uzastopni

Drugi put u 24 časa košarkaši Finiksa dočekali su Denver. Prvi susret pripao je Nagetsima, ali tek posle produžetka (130:126). Ni ovoga puta 48 minuta nije bilo dovoljno da se odluči pobednik, pa se igralo još deset. Nikola Jokić se mučio, nije ga hteo šut, Deandre Ejton je igrao agresivnu odbranu na srpskom centru, ali kada je bilo najpotrebnije zasijao je. Posle dva produžetka i borbe do poslednjeh atoma snage Denver je uspeo da slavi 120:112.

Jokić se mučio u regularnom delu, ali je motore upalio kada je bilo najpotrebnije. U drugom produžetku kao da mu je svega bilo dosta, pa je rešio da privede meč kraju. Susret je završio sa 16. uzastopnim dabl-dabl učinkom, ubacio je Finiksu 29 poena uz čak 22 skoka i šest asistencija. A pritom ga nije hteo šut (9/21).

Izabrane vesti

Moglo se već u prvoj deonici osetiti da će ovo biti uzbudljiva i neizvesna utakmica. Prvi deo prvog kvartala pripao je domaćinu, usledio je odgovor Denvera u režiji Jokića i Portera, da bi potom serijom 10:2 Sansi zatvorili deonicu. Sličan razvoj i u nastavku, Denver brzo dolazi do preokreta, ali Finiks vraća prednost, usledila je rezultatska klackalica, da bi na veliki odmor domaćin otišao sa tri poena prednosti.

Vodio je Finiks tokom čitave treće četvrtine, ali ne i sa više od osam razlike, da bi Nagetsi na startu poslednjeg perioda stigli do novog vođstva. Tesno je bilo do samo kraja, igralo se koš za koš, Ejton je igrao dobro odbranu na Jokiću, koji je promašio i par šuteva u samom finišu. Moglo je to da košta Denver, da Džamal Mari nije izvukao keca iz rukava. Dugom dvojkom Pola Sansi su stekli tri poena prednosti u poslednjim sekundama, ali je Mari bio brži od sirene. Pogodio je trojku u poslednji čas i odveo meč u produžetak.

U dodatnih pet minuta niko nije mogao da se odlepi, da bi Jokić dvojkom uz faul (pogodio i bacanje) doneo dva poena prednosti Nagetsima na 25 sekundi do kraja. Nije bio to kraj drami, Nejder je dobio tri bacanja posle početničke greške Dozira, ali je pogodio samo jedno. Jokić je otišao na liniju penala na drugoj strani i pokazao mu kako se to radi - nije zadrhtala ruka srpskom centru, Denver je imao višak od tri poena na osam sekundi do kraja. Ali... Ono što je Mariju pošlo za rukom u regularnom delu, izveo je Krauder u produžetku. Trojka iskusnog krila na 0,7 sekundi do kraja, bilo je jasno da će se u Arizoni igrati makar 58 minuta.

Ostali su košarkaši Feniksa bez snage u drugom produžetku, Jokić se razigrao, priključio mu se i Moris, pa je Denver za tili čas stekao sedam poena prednosti (najveća prednost na meču). Sve je ubrzo postalo jasno, pobeda Nagetsa posle još jednog maratona.

NBA

Nedelja

Bruklin - Majami

/Durent 31 - Adebajo 41/

Detroit - Filadelfija

/Elington 17 - Embid 33/

Minesota - Nju Orleans

/Rid 20 - Ingram 30/

Čikago - LA Lejkers 90:101

/Lavin 21 - Dejvis 37/

Dalas - Hjuston 108:133

/Dončić 26 - Gordon 33/

Finiks - Denver 112:120 (98:98)

/Pol 21 - Jokić 29/

Juta - Golden Stejt 127:108

/Mičel 23 - Kari 24/



tagovi

Denver NagetsNikola JokićFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara