Zak Lavin (©AFP)
Zak Lavin (©AFP)

Novi otkaz Gregu Popoviču: Ni Zak Lavin ne može na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 21:51

I košarkaš Čikaga ide u karantin

Nastavlja se hod po mukama za košarkašku reprezentaciju SAD pred put za Tokio. Da ne kažemo „za drim tim“, jer to tim snova sigurno nije.

Selektoru Gregu Popoviču stigao je večeras novi otkaz: košarkaš Čikagu Bulsa Zak Lavin takođe ne može na Olimpijske igre! I on će morati da prođe, kako kažu u Americi, zdravstveni protokol, odnosno, moraće u karantin.

Izabrane vesti

Istina, u saopštenju američke košarkaške federacije stoji i rečenica da se nadaju da će Lavin moći da se kasnije priključi ekipi u Tokiju, verovatno računajući na poslednju nedelju, kada košarkaški turnir ulazi u završnicu.

Ovo je treći otkaz u američkoj selekciji zbog korona virusa. Prvi je morao da se povuče Bredli Bil, jedno vreme u karantinu je proveo Džerami Grent, ali on se vraća u sastav, dok je zbog povrede leđa nastup otkazao Kevin Lav.

Na upražnjena mesta su uskočili Džamal Mekgi i Kildon Džonson, koji se još uigravaju sa ekipom, pa Mekgi nije ni igrao na poslednjoj kontrolnoj utakmici protiv Španije.

Ekipa SAD kreće u Tokio sa samo devetoricom igrača u kadru, jer trojica i dalje nedostaju: Kris Midlton, Džru Holidej i Devin Buker, koji još igraju veliko finale NBA lige i pridružiće se saigračima iz reprezentacije direktno u Tokiju, pred sam početak takmičenja.

SAD će u prvom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Francuske 25. jula.

Imamo još dosta toga da uradimo, a imamo i nedelju dana do prve utakmice. Jeste da to nije mnogo vremena, ali je istovremeno i sve to prelepo, jer nam je potrebno vreme za rad. Nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo tokom nedelje i da ćemo biti spremni za meč sa veoma dobrom ekipom Francuske“, rekao je u svom stilu Greg Popovič, selektor SAD.


tagovi

Zek LavinČikago BulsKošarkaška reprezenatcije SADGreg Popovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara