Nemanja Gordić (©mozzartsport)
Nemanja Gordić (©mozzartsport)

Novi trener, stare boljke: Partizan se na debiju Filipovskog mučio sa Zadrom

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 22:44

Meč prelomljen u poslednjoj četvrtini - 78:63

Ni Rim nije sagrađen za dan, pa teško da je i Sašo Filipovski mogao mnogo da unapredi igru Partizana za samo dva treninga. Ali, novi trener crno-belih je mogao da vidi na delu ekipu koja ne igra dobro, ima manjak samopouzdanja i sve više problema sa sve slabijim rivalima.

Partizan je upisao treću pobedu u ABA ligi, sada je na bilansu od 50 odsto (3-3), ali se namučio da slomi skromni Zadar, tim koji je u Beograd došao sa samom jednom pobedom na kontu – 78:63 (19:16, 19:18, 22:16, 18:13).

Izabrane vesti

Tri četvrtine trajalo je Partizanovo traženje igre i petorke sposobne da slomi uporne Zadrane. Solidno je funkcionisala odbrana crno-belih, jako dobro skok u napadu, ali sve je kvario skroman šut sa distance, premalo je bilo raspoloženih igrača za egzekuciju.

Kada udarnim iglama u ofanzivi nije uspevalo, teret je preuzeo Nemanja Dangubić. Ekspert za defanzivu je u trećoj četvrtini šutnuo i pogodio tri trojke i bio najzaslužniji što je prvi put na utakmici i to u poslednja dva minuta četvrtine, Partizan došao do dvocifrene prednosti.

Tek nakon toga Dangubić je mogao da palicu prepusti saigračima, koji su se razbudili da u finišu osiguraju pobedu koja je bila na dohvat ruke.

Više od 25 minuta igrala se na terenu Hale sportova egal utakmica, u kojoj je uglavnom Partizan vodio minimalnom razlikom, koja je najdalje išla do sedam poena prednosti. Meč je otvorio Novica Veličković, ubacivši sedam od prvih devet poena crno-belih. Ali, njegovi saigrači nisu bili spremni da podele taj teret i nastave tamo gde je vremešni kapiten stao.

Kodi Miler-MeikntajerKodi Miler-Meikntajer

Na kraju treće četvrtine Pejdž je imao tri poena na kontu, Gordić dva, Miler-Mekintajer pet, Zagorac – nula... To jasno govori koliko nije funkcionisao šut spolja bekovske linije Partizana.

Tek kada je Zadar na startu četvrtog kvartala zapretio, prišao na četiri poena, probudio se Gordić, sa dve vezane trojke vratio je Partizan na deset razlike – 66:56.

Počeo je Zadar da se raspucava, da šutevima za tri poena proba da smanji zaostatak, ali lopta nije htela u koš srpskog tima. Sa trijumfom na dohvat ruke Parni valjak je finiš odigrao mudrije, staloženije, kažnjavao nervozu rivala i lagano podizao razliku do „plus 17“ na dva minuta pre kraja (78:61), kada je bilo jasno da je sve gotovo.

Izvanrednu utakmicu, najbolju od dolaska u Humsku odigrao je Nemanja Dangubić, koji je ubacio 15 poena uz savršen šut igre, bez greške (3/3 za tri poena).

Sašo Filipovski je na debiju upisao pobedu, sledi duel sa Cibonom u Zagrebu, a onda najveće iskušenje – večiti derbi.

PARTIZAN – ZADAR 78:63

/19:16, 19:18, 22:16, 18:13/

Dvorana: Ranko Žeravica.

Igralo se bez publike.

Sudije: Belošević, Vovk, Savović.

PARTIZAN: Mika, Miler-Mekintajer 5, Zagorac 8, Pejdž 4, Dangubić 15, Gordić 11, S. Janković, Angola, Veličković 10, N. Janković 15, Tomas 8, Trifunović 2.

ZADAR: Karter 11, Palokaj, Brala 2, Vuković 8, Bursać 3, Junaković 5, Vorku, Mavra 13, Onuaku 13, Planinić 4, Gilbert 4.

ABA LIGA – 6. KOLO

Petak

Borac – Mega 83:97

Subota

Krka - Mornar 74:84

/Barič 19 - Smit 22/

Partizan – Zadar  78:63

/Dangubić 15 – Mavra 13/

Nedelja

17.00: Primorska - Crvena zvezda

21.00: (1,80) Split (14,5) Cibona (2,15)

***kvote su podložne promenama

ODLOŽENO

Igokea – Budućnost

FMP - Cedevita




tagovi

KK PartizanZadarNemanja DangubićNemanja GordićSašo FilipovskiABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara