Avdija: Samopouzdanje je negde u meni, potrebno je vreme da izađe na videlo

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.04.20. | 19:11

Košarkaš Makabija pokušao da opiše sebe, svoju igru, ali i napredak kroz minule godine

Mnogi smatraju Denija Avdiju kao jednog od najvećih prospekata evropske košarke. Košarkaš izraelskog Makabija iz Tel Aviva jedno je od najvećih imena koje će se pojaviti na ovogdišnjem NBA draftu, pa samim tim iz dana u dan privlači sve više pažnje.

Stoga je jako zanimljivo videti šta ovaj mladi igrač misli o sebi i svojoj igri. On je u razgovoru za zvanični sajt Evrolige istakao da mu je ponekad čudno da pogleda sebe u ogledalu od pre nekoliko sezona.
"Šta me pokreće? Želja za napretkom, to me vodi dalje. Kada pogledam snimke koje sam napravio pre dve godine, ponekad se nasmejem samom sebi. Na osnovu njih vidim zapravo koliko sam se poboljšao", počinje priču Avdija.

Izabrane vesti

Dodaje da je nekada problem pronaći određenu dozu samopouzdanja, ali da sve dođe na mesto kada kroči na teren.
"Rekao bih da sam igrač koji se bori na terenu, koji uvek daje sve od sebe. Samopouzdanje je tu negde u meni, samo je potrebno određeno vreme da izađe na videlo. Uvek dajem sve od sebe za ekipu".

Za sve ove godine, Avdija ističe da je shvatio da je neophodno biti izuzetno strpljiv, kako bi svi ciljevi bili ostvareni.
"Naučio sam da nije lako igrati košarku, da nije lako izaći na ovaj teren i odigrati utakmicu. Mnogo je toga uključeno, navijači, pritisak... Svaki detalj mora da dođe u pravom trenutku. Nikad ne znaš gde će te put naneti, ali na tebi je da ostaneš fokusiran i da treniraš, budeš strpljiv", zaključuje košarkaš Makabija.

Saigrači Denija Avdije iz Makabija imaju samo reči hvale na njegovu igru. Tako Skoti Vilbekin ističe da ne sumnja da je pred mladim igračem odlična godina.
"Vidim dosta napretka u Denijevoj igri u odnosu na prošlu godinu i mislim da će nastaviti da raste kako koji meč bude prolazio. Može da ima odličnu narednu sezonu", tvrdi Vilbekin.

Sa druge strane, Otelo Hanter kaže da sve zavisi od samog Denija, odnosno količine rada koji bude uložio.
"Sve zavisi od njega. Na nama je da ga ostavimo u dobrim pozicijama za šut, a na njemu je da spusti glavu i da nastavi dalje. Radi dosta svakog dana, tako da mislim da može da bude zvezda ove lige", kaže Hanter.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara