Stefan Lazarević na treningu (©KK Crvena zvezda)
Stefan Lazarević na treningu (©KK Crvena zvezda)

Novo druženje košarkaša Zvezde i sportista Specijalne Olimpijade Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 17:31

Stefan Lazarević kao mentor na treningu

Košarkaši Crvene zvezde i sportisti Specijalne Olimpijade Srbije imaju sada već decenijsku uspešnu saradnju, a nastavili su je i u 2024. godini kroz razne akcije i aktivnosti.

Ovoga puta Dvorana Basket Lend ponovo je okupila dečake i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije kojima su se priključili drugari i mentori iz Crvene zvezde, u okviru novog društveno-odgovornog projekta “Together we grow“ i to u susret utakmica „One Team week“ koje predstoje.

Izabrane vesti

Ambasador Crvene zvezde i ovoga puta bio je Stefan Lazarević koji se družio sa drugarima iz Specijalne Olimpijade, kao i trener mlađih selekcija Crvene zvezde i “One Team” trener Nebojša Stanojević. Oni su kroz igrice, vežbe i trening na još jedan način želeli da približe košarkašku igru deci, malim herojima i borcima.

”Za mene ovo više nije nova uloga, One Team ambasador. Ovo je zaista jedinstveno iskustvo. Mnogo je lep osećaj družiti se sa dečacima i devojčicama koji su pravi borci i zaista primer za sve nas. Njihova ogromna ljubav i strast prema košarci, igri, način na koji se zabavljaju je jedinstvena. Ovo su stvari kroz koje mi možemo da pošaljemo jaku poruku i utičemo na društvo, a naravno radujem se i novim druženjima sa našim drugarima”, rekao je Lazarević.

Sam trening je bio veoma intenzivan, dečaci i devojčice su pokazali zavidan nivo znanja, ali i želje da nauče nešto novo od košarkaške igre, a Stefan i treneri su pored košarkaških imali zadatak da kroz vežbice i priču jačaju socijalne veštine polaznika programa “Together We Grow”, koji se realizuje u saradnji sa Evroligom.

Direktor Specijalne Olimpijade Srbije Saša Stanojević sada već sa sigurnošću može da istakne da je rast ove akcije vidljiv svakom akcijom i da je svake sezone sve bitniji za inkluziju dece u društvo.

“U okviru projekta Evrolige ‘OneTeam’, Crvena zvezda i Specijalna Olimpijada Srbije već 10 godina imaju uspešnu saradnju i veliko nam je zadovoljstvo i zahvalni smo što smo partneri u ovom projektu. Od izuzetnog značaja je podrška koju Klub daje našim košarkaška tokom cele godine i to kroz različite akcije, kao što su radionice i pokazni treninzi i time pokazuje svoju veličinu, ali i društvenu odgovornost na visokom nivou. Ta podrška traje punu deceniju prema sportistima Specijalne Olimpijade Srbije. Treba istaći da smo i ove godine imali podršku od strane crveno-belih i njihovog ambasadora Stefana Lazarevića koji je iskoristio priliku, uspeo da odvoji malo vremena za nas u veoma teškom rasporedu, druži se sa našim sportistima i podeli poklon paketiće koje je pripremio takođe naš dugogodišnji partner IDEA”, rekao je Stanojević.

Deca iz Specijalne Olimpijade biće na terenu Beogradske Arene vrlo brzo tokom utakmice ”One Team“ nedelje koja predstoji, na utakmici protiv Valensije u utorak.



tagovi

Stefan LazarevićKK Crvena zvezdaspecijalna olimpijada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara