"Novozelanđani izvode Haku"
"Novozelanđani izvode Haku"

Novozelandska Haka preplašila Orlove!

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.08.14. | 17:30

Ekipa Saleta Đorđevića na generalki doživela treći poraz na pripremama za Mundobasket

Novozelanđani izvode Haku

Ako loše izdanje u Vršcu nije bila dovoljna opomena, onda poraz u Pioniru svakako jeste... Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od Novog Zelanda rezultatom 96:102 (29:22, 14:30, 25:19, 28:31), na generalnoj probi pred put u Granadu i tako se zvanično oprostila od oko 4.000 gledalaca u beogradskom hramu košarke.

Izabrane vesti

Do zuba naoružana četa Nenada Vučinića, koja je u meč očigledno ušla sa namerom da se Orlovima sveti za poraz u vršačkom Milenijumu, pokazala je da nije mačji kašalj i da će se na Mundobasketu u Španiji i te kako pitati za konačni plasman na tabeli. Furiozna šuterska partija gostiju (22/38 za dva i 11/20 za tri) najbolji je pokazatelj ove tvrdnje. 

Puleni Saleta Đorđevića nisu imali rešenje za izuzetno raspoložene Penija (29p, 5/7 za tri), Vukonu (22p, 9/12 za dva) i Vebstera (21p), koji su držali apsolutno sve konce u svojim rukama i diktirali tempo igre u gotovo 30 minuta partije. 

Srpska ekipa nije bila na nivou nekih prethodnih partija. Ponovo je jako škripalo u odbranu, posebno u drugoj i poslednjoj deonici, kada su Orlovi primili ukupno 61 poen! 

Konačno smo imali priliku da vidimo odličnu košgetersku partiju Nemanje Bjelice, koji je ubacio 17 poena, Teodosić je povratničku partiju u Pioniru završio s deset koševa i šest asistencija, a jako dobro odigrao je i centarski tandem Raduljica - Štimac, koji je ubacio po 14 poena. 

Međutim, sve to nije bilo dovoljno da se zaustavi furija s Novog Zelanda, koja je pobedom definitivno ostavila gorak ukus u ustima naših boraca pod obručima... Ipak, ne treba zaboraviti da su i pored svih nedaća igrači Srbije uspeli da se vrate u igru i umalo preokrenu rezultat.

Miroslav Raduljica

Posle odličnog starta Orlova i rezultata 27:19 u samom finišu prve deonice, dogodio se neobjašnjiv pad u igri. A to je raspucani rival i te kako umeo da kazni. Apsolutno neverovatnim performansom Novi Zeland je vezao čak šest trojki, najviše zahvaljujući Peniju i Vebsteru i potpuno anulirali zaostatak. Teodosić, Štimac i Raduljica pokušavali su na sve moguće načine da zaustave nalet protivnika, ali im nije polazilo za rukom. 

Prvo vođstvo na utakmici Kiviji su imali posle nove greške odbrane i laganog pogotka Fotua za 33:31, a tada je bilo jasno da je igra našeg tima bila u potpunom raspadu. Gosti su nemilosrdno rešetali koš Srbije, a tada se dogodio i veliki incident. 

Naime, nezadovoljan time što je zamenjen, Vladimir Micov je oštro prigovorio selektoru Đorđeviću, koji ga je momentalno udaljio sa terena. 

Koliko je Srbija loše igrala najbolje pokazuju detalji kada su Bogdanović i Simonović promašili ceo koš kod dva otvorena šuta za tri poena... S druge strane, Novi Zeland je u jednom trenutku imao čak 7/8 za tri i apsolutnu psihološku prednost.

Vukona i Teodosić

Peni je vrhunsku partiju u prvom poluvremenu krunisao sa nekoliko laganih poena unutar linije 6.75, veliku pomoć imao je u Vukoni, čime je rezultat na poluvremenu iznosio 52:43 u korist ekipe Nenada Vučinića. Druga deonica završena je rezultatom 30:14...

Dugo su Orlovi jurili zaostatak, koji je u nekoliko navrata iznosio i deset poena, a konačno su proigrali u drugoj polovini treće deonice. Posle rezultata 65:55 usledila je serija 9:2, kojom su Orlovi konačno uspeli da se opasnije približe, a odgovornost u svoje ruke preuzeo je Nemanja Bjelica. Njegova trojka za rezultat 67:69 vratila je samopouzdanje posrnulom domaćinu. ali... Do preokreta se nikako nije moglo. 

Peni i Vukona su tvrdoglavo držali prednost, da bi kasnije Frenk sa šest vezanih poena zaustavio Bjelicu i Bogdanovića

Činilo se da je trojka Vebstera na dva minuta pre kraja susreta, za rezultat 90:86, slomila duh srpskih asova, međutim to nije bio slučaj. Već u sledećem napadu, posle Saletovog tajm-auta, Simonović je pogodio trojku iz kornera i tako meč uveo u foto-finiš.

Međutim, momenat koji je prelomio utakmicu viđen je s izuzetno teškom trojkom Vukone u poslednjoj sekundi napada, za rezultat 95:91. Bogdanović je uspeo da smanji minus, ali je onda Vebster još jednom trojkom stavio tačku i presudio Saletovim igračima...

----------------------------------------------

SRBIJA – NOVI ZELAND 96:102 (29:22, 14:30, 25:19, 28:31)

Hala: Pionir
Gledalaca: oko 3.000
Sudije: Stefanović, Ninković, Arsenijević

Srbija: Teodosić 10, Micov 4, Bogdanović 9, Bjelica 17, Marković 4, Kalinić, Krstić 10, Raduljica 14, Katić, Štimac 14, Simonović 5, Mitrović.

Novi Zeland: Tejt, Bartlet 2, Peni 29, Vukona 22, Keni, Aberkrombi, Entoni 3, Fotu 5, Frenk 8, Lo 6, T. Vebster 21.

----------------------------------------------

(FOTO: Star Sport)


tagovi

košarkaška reprezentacija Novog Zelandakošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara