"Duško Vujošević"
"Duško Vujošević"

Nurkić i Teletović pod Vujoševićevom komandom? Dule kaže: Može da bude dobra priča

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.17. | 14:50

Tragom vesti da su Zmajevi dobili novog selektora...

Duško VujoševićBanjalučke Nezavisne novine su objavile da je ceo posao već završen, Duško Vujošević za MOZZART Sport kaže da nije baš sve toliko sigurno, ali ne demantuje sada već sasvim izglednu mogućnost da karijeru nastavi za kormilom reprezentacije Bosne i Hercegovine.
"Tačno da su pregovori u toku, ali nije još sve gotovo. Ima nekih naznaka da će biti uspešno finalizovani. Nije završeno pre kraja", u svom maniru odgovara dobro raspoloženi trener Limoža.

Ugovor sa francuskim klubom mu ipak ističe na leto, pa se stiču svi uslovi za rastanak. Ne zvuči Vujošević kao čovek kome će taj rastanak teško pasti.
"Ovog momenta mi možda i više odgovara posao koji nije celogodišnji kao što je selektorska funkcija".

Izabrane vesti

Neće mu biti prvi put, 2003. godine je vodio Srbiju i Crnu Goru na Evrobasketu u Švedskoj na kome je selekcija hendikepirana izostankom najvećih asova poput Dejana Bodiroge i Vlada Divca osvojila šesto mesto. Potom je od 2007. do 2010. vodio reprezentaciju samostalne Crne Gore koju je odveo na debitantsko Evropsko prvenstvo, iako ju je u Litvaniji predvodio Dejan Radonjić.

Posle sedam godina klupske košarke, Vujošević ponovo na reprezentativnom nivou. Sada sa ekipom koju bi, ako ne bude otkaza ili novih svađa, trebalo da predvode NBA igrači poput Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića. Uz Partizanovog Adina Vrabca.
"Ako budemo imali dobru logistiku - pre svega da se odazovu svi igrači koji bi mogli da igraju za reprezentaciju - i ako nam se obezbede dobri uslovi za rad, tu bi mogla da se napravi neka dobra priča", optimista je Vujošević

Piše: Marko Protić;
Foto: Star Sport.


tagovi

Duško Vujoševićkošarkaška reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara