Nurkić o velikim problemima u BiH: Četvorica spavaju u jednoj sobi, dodiruju se nogama

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 17:07

Jusuf Nurkić i Džanan Musa otvoreno pričali pred put u Poljsku

Košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine otputovali su u Poljsku gde će igrati pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu. Međutim, umesto klasične najave utakmica, najviše se govorilo o lošim uslovima u kojima radi reprezentacija BiH.

Pred novinare su izašla dva najbolja igrača, Jusuf Nurkić i Džanan Musa

Izabrane vesti

"Zadnjih 30 godina imamo iste probleme. Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, ne možemo osnovne stvari dobiti i nemamo se kome obratiti. Mi pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Mi nemamo uslove, četvorica spavaju u jednoj sobi. Nemamo kondicionog trenera. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Mi moramo osigurati normalne uslove deci koja u budućnosti žele nastupati za BiH. Kod nas je cirkus i igrači će odlaziti da igraju za druge reprezentacije", poručio je Nurkić.

Džanan Musa se samo nadovezao an reči saigrača - potvrdio je sve što je ovaj rekao:

"Stvari koje je Jusuf rekao mi svi znamo i one se moraju rešiti odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju se nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica, a mi imamo dve. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno?!", kazao je Musa.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović je poručio kako su finansije glavni problem.

"Savez mora naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Zašto ne postaviti neke fan šop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića... To nas frustrira, sve je uvek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima… Mi dolazimo ovde iz ljubavi", rekao je kapiten reprezentacije.

Reprezentacija BiH igra u Grupi B sa selekcijama Portugala, Mađarske i domaćina Poljske.

Prvu utakmicu košarkaši Bosne i Hercegovine igraju 13. avgusta protiv Portugala. Dan kasnije sastaju se sa Poljskom, a onda 16. sa Mađarskom.

Košarkaši BiH nisu obezbedili učešće na Mundobasketu ove godine, ali su se prošle veoma dobro pokazali na Evrobasketu i malo je falilo da u konkurenciji Litvanije, Slovenije, Nemačke, Francuske i Mađarske prođu dalje.


tagovi

Jusuf NurkićDžanan Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara