Foto: MN Press
Foto: MN Press

Obradović: Baskonija je još veći izazov nego Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 17:37

„Cela košarkaška zajednica reaguje na ovo, vidi se velika pauza, vidi se neuigranost, sve je pomalo usporeno. Moramo da sačuvamo igru, jer su teški uslovi u kojima igraju sve ekipe“

Crvena zvezda sutra od 19 časova igra protiv Baskonije u okviru drugog kola Evrolige i probaće crveno-beli da dođu do prvog trijumfa ove sezone na najvećoj sceni.

Prvi duel, onaj u Istanbulu protiv Fenerbahčea, nije se dobro odigrao po Crvenu zvezdu, a trener Saša Obradović sada najavljuje još veći izazov.

Izabrane vesti

U Beograd dolazi šampion Španije.

 „Posle Cibone, imamo dva ozbiljna treninga za pripremu protiv isto tako ozbiljnog rivala ekipe Baskonije. Šampion ACB lige, ekipa koja je sigurno i pojačana u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili titulu. Na svakoj poziciji imaju iskustvo i kvalitet, po dva odlična igrača na svakoj poziciji. Imaju veliku čvrstinu, mogućnost da kombinuju na pozicijama, dobre šutere, odlično trče. Imaju pleja koji sve to kontroliše. Baskonija je još veći izazov nego Fenerbahče sa kojim smo igrali na startu sezone. Nismo dobro odigrali taj meč, pod utiskom starta sezone, duge pauze uz nedostatak tih težih i većih utakmica u tom periodu. Sada polako treba da ulazimo u takmičarski ritam na najvišem nivou, i pokušamo da dobijemo što više utakmica“, rekao je trener Obradović u najavi ovog meča.

Potom se osvrnuo na okolnosti u kojima se igra košarka ove sezone.

"Nećemo imati naše navijače koji bi nam doneli ogromno samopouzdanje i prednost našem timu. I to jeste problem, ali moramo da se fokusiramo na ono na šta možemo da utičemo. Cela košarkaška zajednica reaguje na ovo, vidi se velika pauza, vidi se neuigranost, sve je pomalo usporeno. Moramo da sačuvamo igru, jer su teški uslovi u kojima igraju sve ekipe. Naravno ne po cenu života, ali moramo da sačuvamo igru, ako se dogodi još jedna pauza, ne znamo kako ćemo rešiti tu situaciju“, završio je trener crveno-belih.

Meč sa Baskonijom uvod je u izuzetno napornu nedelju u kojoj će crveno-beli odigrati četiri utakmice. Posle Baskonije, crveno-belima sledi put u Čačak i utakmica sa Borcem (nedelja od 17 časova), potom novi evroligaški duel već u utorak od 19 časova protiv Žalgirisa u hali Aleksandar Nikolić, pa u četvrtak i gostovanje ASVEL-u. U nedelju Zvezdu čeka i  duel sa Mornarom u Beogradu.



tagovi

Saša Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara