Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović besan pred Budućnost: Imali smo najgori trening do sada, neki neće da trče

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 13:35

“Samo su trojica zadovoljila kriterijum“, kaže trener Partizana

Posle šokantnog poraza od Burse u Evrokupu Partizan se sprema za polufinalnu seriju ABA lige. Protivnik je Budućnost, a trener crno-belih Željko Obradović je pomalo neočekivano i sasvim otvoreno pričao o problemima pred meč sa Podgoričanima koji je zakazan za utorak (19.00) u Pioniru.

Izabrane vesti

Tuguješ i živiš do prve sledeće utakmice. Nažalost imali smo veliku pauzu. Dao sam ekipi pauzu da se osveži i da se zaboravi na sve ono što se dogodilo (rana eliminacija iz Evrokupa, prim. aut.). Izgledalo je to korektno na treninzima, igrači su radili dobro“, počeo je Obradović, a potom otvoreno istakao da se utisak malo promenio.

Danas smo odradili najgori trening do sada. Ne znam zašto je to tako... U našim životima je motivacija čudo, ovi igrači nikada nisu osvojili ABA ligu. Neki neće da trče, neće da naprave blok, sitnice koje su neverovatno važne, ja sam im to rekao. Trening je bio katastrofa, nadam se da će reakcija na utakmici biti drugačija. Nemam razloga da ne budem iskren, rekao sam igračima da ću sve ovo da iznesem, uvek sam uz njih, ali ako mi ne želimo da imamo motiv da uđemo u finale ABA lige, onda je to problem. Od 15 igrača, samo su trojica zadvoljila kriterijum“.

Otkrio je Obradović i da je Rade Zagorac odlučio da sakupi igrače još i pre današnjeg treninga.

Rade je kao kapiten pre nekoliko dana održao sastanak sa igračima. Zahvalan sam mu na tome, to je odlična stvar da igrači komuniciraju, to znači da im je stalo“.

Nije ipak Obradović bežao od uloge favorita.

Mi sami očekujemo da budemo u finalu. Ne možemo da se bavimo ovime ako nemamo ambicije. Lično ne verujem da je Budućnost ekipa koja nema ambiciju da igra finale. To je sasvim normalno. Svako želi da pobegne od uloge favorita, ako mi treba da budemo favoriti, neka budemo, a i igramo pred našim navijačima. Svi žele da imaju prednost domaćeg terena, mi idemo na pobedu uz sve poštovanje prema protivniku“.

Partizan je dva puta ove sezone nadigrao Budućnost.

Igrali smo u Beogradu i Podgorici na sličan način. Vodili smo u Beogradu, oni su se vraćali, ali smo mi na kraju prelomili. Nešto je drugačije bilo u Podgorici kada smo napravili veliku razliku u prvoj deonici, ali je finiš ponovo bio neizvestan. Najvažnija je želja, motivacija, a naravno i mali detalji koji su ključni u ovakvim utakmicama. Plej-of je takav da moraš da dođeš do dve pobede, a prva utakmica je ključna“.

Očekivanja je izneo i kapiten crno-belih Rade Zagorac.

Kvalitetan protivnik, ima visoke ambicije, došao je do plej-ofa i ne verujem da će se tu zaustaviti. Na nama je da ih zaustavimo. Imamo odgovornost prema sebi da nešto što smo radili 10 meseci kapitalizujemo. Ovo je pravi test za ovu ekipu i vreme je da ostvarimo ambiciju“.

Upitan je bio kapiten crno-belih i kako je protekao sastanak sa igračima.

Mi uz Megu imamo najmlađu ekipu u ligi. Malo igrača je igralo značajne utakmice. Sastanak je bio neka interna stvar, više je to bilo da se skupimo kao tim pred bitan meč. Nije bilo neke druga priče iza toga“.



tagovi

Željko ObradovićRade Zagorac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara