Obradović: Bili smo favoriti, ali bili su i neki drugi protiv nas pa smo ih izbacivali

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 23:35

Strateg Partizana sumirao utiske posle pobede nad Studentskim centrom i plasmana u polufinale ABA lige

Mnogo je večeras više razloga za zadovoljstvo imao Željko Obradović u odnosu na prethodna dva meča sa Studentskim centrom. Partizan je zabeležio pobedu u majstorici, izborio polufinale ABA lige i ispunio jedan od ciljeva u završnici sezone.

U odlučujućem duelu sa Podgoričanima ubacili su 112 poena, a primili 83. Postigli su 17 trojki iz 30 pokušaja i zahvaljujući tom segmentu napravili su ogromnu razliku.

Izabrane vesti

"Želim da čestitam ekipi Studentskog centra na svemu što su prikazali u plej-of seriji protiv nas", rekao je Obradović.

Iskusni strateg konstatovao je da je njegov tim u odlučujućem meču odigrao značajno bolje nego prethodna dva, dok su Podgoričani pokvarili utisak iz prethodnih okršaja.

"Evidentno je da su prve dve utakmice igrali na drugom nivou. Mi smo večeras igrali mnogo bolje. Evidentna je razlika i u statistici, a i golim okom se vidi, od pristupa, želje, koncetracije... Ako smo prošlu utakmicu u Podgorici igrali sa tri asistencije, a danas smo u prvom poluvremenu imali 19. To je direktna posledica svega toga. Neuporedivo bolji procenat šuta i za dva i za tri. Vratili smo se na onaj način na koji smo igrali ranije, na veliki broj poena. Ono što je takođe interesantno je da sam imao priliku da pravim veliki broj izmena. To je način na koji smo igrali tokom cele ABA lige. Statistički podaci kažu da igrač koji je u 26 kola igrao najviše u proseku je Zek Ledej", kazao je Obradović i dodao:

"Želim da istaknem i fascinantni ambijent koji su napravili naši navijači, njih skoro 15.000. Pokušavam navijačima da objasnim da će retko u karijeri igrati u takvoj atmosferi, gde god da odu odavde. A kada izađeš i igraš pred ovakvim navijačima, koji te na isti način bodre tokom cele sezone, i kada smo bili u problemima. To moraju da cene i da im daje dodatnu motivasciju, a nadam se da će u istom stilu nastaviti i u polufinalu protiv Olimpije".

Na komentar da je Partizan bio favorit u seriji protiv crnogorskog predstavnika, trener crno-belih je obrazložio svoje gledište.

"Bili smo favoriti, ali su bili favoriti i neki drugi protiv nas pa smo ih izbacivali. Sve zavisi ko gleda i kako. lako je proglasiti nekoga za favorita, ali ovo je košarka i svi se spremaju. Rival je imao više od 20 dana da se spremi za duele sa ekipom koja je u tom periodu odigrala pet utakmica. Naravno da razlika u kvalitetu postoji, ali oni su odigrali motivisano i veoma dobro dve utakmice. To je plej-of, a najbitnije je da prođeš u sledeću rundu".

Obradović se dotakao i odnosa sa čelnicima ABA lige, ali i polufinalne serije protiv Cedevita Olimpije.

"Nikada se nisam bavio stvarima za koje smatram da nisu moj posao. Neću to raditi ni ovaj put. Pokušavam da budem maksimalno korektan u odnosima sa svim ljudima iz takmičenja koja igramo i nastaviću tako da radim. Uvek sam govorio da se evidentne stvari rešavaju kada se završi prvenstvo i počne priprema za sledeću godinu. Na svim nivoima, nije bitno koje je takmičenje. To je jedini put i nemam problem da kažem stvari koje su bitne za takmičenje, u ovom slučaju ABA lige, a tako ću reći i na nivou Evrolige. Za utakmice polufinalne serije još ne znamo kada ćemo da igramo. Izgleda da će to biti u nedelju, zbog svega što se predviđa da će biti u Srbiji narednih dana. Pretpostavljam da će prva utakmica biti u nedelju, a druga u utorak jer i Olimpija ima problema sa svojom dvoranom. Inače, to je normalan način igranja plej-ofa. Ali se vraćamo na temu kada i kako se pravi kalendar, mada nekada to nije lako jer se dešavaju nepredviđene situacije. Želim da verujem da se sve dešava iz najboljih namera".

Ponovo je tema bila i eliminacija od Reala u četvrtfinalu Evrolige.

"Vratili smo se i pokušavamo da igramo na način na koji smo igrali u velikom delu sezone. Rekao sam posle utakmice u Podgorici da je evidentan problem i da je ostavilo traga pet utakmica protiv Reala i to stoji u glavi. Nije lako, ali moramo da se okrenemo onome što je ispred nas. Najiskrenije verujem u motivaciju i ukoliko si motivisan onda si i koncentrisan i možeš da igraš dobru košarku".

Savo Drezgić, košarkaš rošen 2006. godine dobio je šansu u završnici susreta i pobrao aplauze publike.

"Savo je talentovano dete koje je sticajem okolnosti dobilo priliku da igra. Ono što mi se nije svidelo je kada stariji igrači gurau njemu loptu. To nikad nije dobro, stvara se opterećenje detetu. Potrebno je da bude normalan protok lopte i da tako eventualno dođe u situaciju da nešto uradi. Nisam ga uveo da bi dao koš i da bi publika bila zadovoljna zbog toga. Postoje drugi parametri da bi on bio na nivou igrača ABA lige ili Evrolige. Ja mu želim sve najbolje. Nadam se da će i sledeće godine biti sa nama, ali njegovo prirodno okruženje je ekipa u kojoj igra i tamo treba da se dokazuje i bude lider".

Neizbežna tema bila je i završnica Košarkaške lige Srbije za koju se Partizan kasno prijavio. Na pitanje ima li šanse da crno-beli igraju domaće prvenstvo Obradović je odgovorio:

"Nemam pojma i neću da se bavim tim. To je za mene tema koja ne postoji. Imam tim koji spremam za Olimpiju i igram ABA ligu. Gledam samo sledeću utakmicu i sve što je posle toga me ne zanima. Ništa na tu temu me ne zanima. Kada dođe trenutak da se o tome razmišlja verovatno ću imati neke informacije od kluba, ali nisam ja adresa za to. Ja sam trener i moje je da treniram igrače".


tagovi

KK PartizanABA ligaŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara