Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović: Dešavale su se neverovatne stvari...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 21:33

“Ušli smo ležerno i zbog toga smo izgubili”, poručio je strateg crno-belih

Partizan Mozzart Bet se iz Beogradske Arene preselio u dvoranu Aleksandar Nikolić i na startu plej-ofa doživeo “hladan tuš”. Studentski centar je u završnici napravio preokret, stigao do pobede i vođstva u seriji protiv ekipe koja je minule sedmice umalo eliminisala Real Madrid i otišla na Fajnal-for Evrolige u Kaunas.

Nedostajalo je crno-belima koncentracije u odsudnim trenucima, nisu bili dovoljno aktivni na skoku, loše su gradili… Od bezmalo gotovog su napravili veresiju i došli u poziciju da moraju da se čupaju. Kevin Panter uzeo je poslednji šut na utakmici i – promašio.

Izabrane vesti

Moraće Partizan Mozzart Bet da napravi brejk u Morači, kako bi se serija vratila u Beograd.

“Krećemo iz 0:1 i čestitam Studentskom centru. U najavi sam rekao da oni uvek dobro pripremaju utakmicu. Ušli smo ležerno i zbog toga smo izgubili. Neverovatan je podatak u poslednjih pet minuta bilo je 11:4 za njih. Sve se dešavalo kad se lomila utakmica i to protiv nas koji imamo iskustvo, to je nemoguće. Primali smo tri poena koš i faul, dogodilo se to ekipi kao što smo mi. Sad nas čeka tamo utakmica, na nama je da se spremimo i vratimo seriju u Beograd”, počeo je izlaganje Željko Obradović.

Studentski centar je nadskočio crno-bele, naročito je to bilo izraženo u finišu utakmice.

“Ogromna želja. Sada bi trebalo da odem i pitam moje igrače da li individualno znaju neke igrače. Da li smo mi kao stručni štab pripremili utakmicu kako treba, da li su dobili sve informacije, da li smo vodili o svemu računa… U situaciji kada nemaš bonus da li treba da gledaš igrača koji šutira za tri poena ili ide na skok da ga zagradiš. Napravićemo analizu, pa ćemo videti”.

Željko Obradović (©Starsport)Željko Obradović (©Starsport)

Iako je Željko Obradović zahtevao od igrača da zaborave na Evroligu i okrenu se ABA ligi, koja je primarni cilj kluba, očigledno da još nisu uspeli iz glava da izbace poraz u majstorici.

“Zamolio sam sve igrače da se ne priča o Evroligi i da je naš primarni cilj bio i jeste i dalje ABA liga, da je potrebno da nađemo motivaciju. Da bude veća čak i u odnosu na utakmicu sa Real Madridom. Videli ste kako je to izgledalo, motivacija nije bila na potrebnom nivou za plej-of”.

Obrazložio je trener crno-belih i zašto u sastavu nije bilo Alena Smailagića...

“Došao je rped utakmicu i rekao da ga boli koleno. Jutros je na treningu imao male bolove, ali ga je pred utakmicu mnogo zabolelo i praktično je bilo nemoguće da igra”.

Nije igrao ni Tristan Vukčević, no kod njega nije problem povreda.

“Tristan Vukčević je u Americi. Gde? Nemam pojma. Dobio je dozvolu kluba da ode. To je jedino što ja znam”, zaključio je Željko Obradović.


tagovi

ABAABA ligaKK PartizanPartizan Mozzart BetStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara