Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović na Mateove reči: Jako bih voleo da odemo na Fajnal for, ali...

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.23. | 21:37

“Pričati o tome u decembru je preuranjeno. Pogotovo kada uzmemo u obzir kvalitet svih timova u Evroligi“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Prilikom najave velikog duela starih rivala, trener Real Madrida Ćus Mateo rekao je da Partizan Mozzart Bet vidi na Fajnal foru naredne godine u Berlinu.

Izabrane vesti

Na te reči Željko Obradović je reagovao sa osmehom i zatim rekao:

“Jako bih voleo da se to desi“, smeje se devetostruki šampion Evrope i nastavlja:

“To bi baš bilo lepo. Ali, pričati o tome u decembru je preuranjeno. Pogotovo kada uzmemo u obzir kvalitet svih timova u Evroligi, pritom sada imamo i plej-in turnir... Ne moramo da pričamo koliko timova ima ambiciju da uđe u Fajnal for. Daleko smo od toga, ali ono što je uvek najbitnije jeste da idemo iz utakmice u utakmicu“.

Real Madrid je u odličnoj formi, ove sezone izgubio je samo jedan meč na svom parketu i to od Unikahe u domaćem prvenstvu.

“Pričati o tome kakav Real ima kvalitet, svima dobro je poznato. U odnosu na roster koji su imali prošle godine dodali su fantastičnog plejmejkera Kampaca, koji je pokretačka snaga ovog tima, uz sav kvalitet tima koji su imali“, rekao je Obradović i dodao:

Rezultati najbolje govore na koji i na kakav način igraju u Evroligi i ACB. Očekuje nas zahtevna utakmica

Real Madridu nedostaje Geršon Jabusele, protiv Crvene zvezde nisu igrali Rudi Fernandes i Gabrijel Dek dok je Partizan Mozzart Bet bez Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

“Treba da zaboravimo utakmicu sa Valensijom potpuno i izađemo pred Real Madrid, da damo sve od sebe i energetski budemo na nivou kao protiv Valensije defanzivno, napadački da igramo bolje i što je jako bitno – da pogađamo otvorene šuteve. Probaćemo i probali smo da neke stvari postavimo, da neke ispravimo neke stvari koje su jako bitne za utakmicu sa Realom“.

U moru odličnih igrača koje Real Madrid ima, Edi Tavares i dalje iskače neverovatnim kvalitetom.

“Nema nikakve dileme da je Edi Tavares najdominantniji igrač evropske košarke. Neko ko menja mnogo toga na terenu, ali oni imaju jako kvalitetne igrače na svim pozicijama, počev od Hezonje i Muse, do Rudija, Ćaća, Deka, Ljulja, Poarje... Ekipa koja igra izvanrednu košarku i svako ima individualni kvalitet, ali igraju kao tim. Svako u svakom trenutku zna svoju ulogu, suvi kvalitet na svakoj poziciji. Tavares je neko ko je izuzetno bitan, ali nije samo on“.

A, koliko je on još opasniji sa prisustvom Fakunda Kampaca?

“Imaju konekciju koja takođe postoji između Ćaća, Ljulja i Poarjea. Bacaju im lopte na zakucavanje, sve su to jako bitni detalji. Kampaco je fantastičan igrač, ništa novo ne govorimo kada kažemo tako nešto“.

Zbog zauzetosti Vizink Centra, Partizan Mozzart Bet je večernji trening odradio u velelepnom trening centru Real Madrida, koji predstavlja drugi dom praktično svim sportistima Kraljevskog kluba. Pruža sve moguće uslove za rad, boravak i oporavak, a između ostalog ima četiri kompletna terena za košarku, plus dve polovine za individualni rad. Crno-beli su za potrebe treninga uzeli dva terena, a uz standardni šuterski deo ekipa je radila i određene taktičke varijante koje će pokušati da primeni u duelu sa Realom u četvrtak od 20.45.


tagovi

Željko ObradovićKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara