Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović: Naša najgora defanzivna utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 20:39

"Spremali smo se da zaustavimo Mekoluma, ali je on odigrao sjajan meč, fantastičan je igrač. Imali smo i problema pod svojim košem, u drugom poluvremenu primili previše poena. Zasluženo su nas dobili", poručio je trener Partizana posle drugog poraza u Evrokupu

Košarkaši Partizana nisu uspeli da nastave seriju pobeda u Evrokupu. U osmoj rundi su pretrpeli drugi poraz u takmičenju od Lokomotive Kubanj. Poraz na parketu tima koji uz crno-bele spada u najuži krug favorita za osvajanje pehara i nije toliko zabrinjavajuć, koliko je činjenica da su izabranici Željka Obradovića primili trocifren broj poena - 94:101. Trofejni stručnjak je posle utakmice očekivano apostrofirao defanzivno izdanje ekipe.
"Odbrana je bila jako loša. Verovatno najgora defanzivna utakmica... Spremali smo se da zaustavimo Mekoluma, ali je on je odigrao sjajan meč, fantastičan je igrač i to je bio ključ. U prvom poluvremenu smo imali i problema pod svojim košem, uzeli su 10 ofanzivnih skokova, imali puno lakih poena, dali 56 u drugom i to je previše. Zasluženo su slavili
", rekao je Obradović na konferenciji posle susreta.

Dobio je pitanje i o Kvinu Kuku, jednom od najnovijih pojačanja ekipe iz Krasnodara, koji je u finišu dao nekoliko važnih poena.
"Znam ga, sjajan je igrač. Imaju iskustva, o tome sam pričao i pre utakmice. Imaju kvalitetne i iskusne igrače na svim pozicijama. Rade kao tim i zato su pobedili. Čestitke kolegi jer je sjajno pripremio utakmicu".

Izabrane vesti

Do kraja prvog kruga grupne faze ostao je još jedan meč.
"Jasno je da mnogo timova ima kvalitet i da je svaki meč prilika da nastavimo da igramo dobru košarku. Potrudićemo se da se spremimo za naredne mečeve kao i do sada", rekao je Željko Obradović.


Trener tima iz Krasnodara Branko Maksimović je očekivano bio zadovoljan.
"Borili smo se kao tim i donosili dobre odluke. Jedna od najvažnijih stvari koje sam rekao igračima u poluvremenu je da ne gube vreme kada su sami i da šutiraju. Da moraju da veruju u sebe i svoj šut. Tako smo u drugom poluvremenu pogodili puno otvrenih šuteva, bili dobri u odbrani, znali smo šta želimo u napadu. Bila je dobra utakmica, zahvalio bih se Partizanu na sjajnoj borbi, ali smo zasluženo slavili", rekao je Maksimović.

Upisao je prvi pobedu kao prvi trener Lokomotive, pa su mu igrači spremili iznenađenje. Možete pretpostaviti kako su ga "počastili" s ozbirom da je morao da se presvuče pre nego što je došao na konferenciju.
"Iznenadili su me, ali moraću i ja njima da priredim iznenađenje na sledećem treningu".



tagovi

KK PartizanKK Lokomotiva KubanjŽeljko ObradovićBranko Maksimović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara