Erik Mika (Foto: MN Press)
Erik Mika (Foto: MN Press)

Obradović ne računa na Miku: Centar ima dogovor sa Burgom

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.07.21. | 10:44

Amerikanac napušta Partizan i seli se u Francusku

Kako prenosi Sportando, Erik Mika će napustiti redove Partizana posle jedne sezone. Američki košarkaš je postigao dogovor sa Burgom, te karijeru nastavlja u Francuskoj.

Crno-beli su imali sezonu za zaborav, pa se rastanak sa Mikom očekivao, posebno jer mu je istekao ugovor. Po dolasku u klub parafirao je jednogodišnju saradnju, bilo je uspona i padova u njegovoj igri, bio je među najboljim igračima ekipe u finišu sezone, ali je bilo kasno.

Izabrane vesti

U ABA ligi je prosečno beležio 7,9 poena uz 3,4 skoka po meču, dok je na 12 nastupa u Evrokupu u proseku upisivao 6,3 poena i 3,7 uhvaćenih lopti.

Kako stoje stvari, Željko Obradović nije bio previše zainteresovan da ga zadrži, pa je Amerikanac postigao dogovor sa Burgom, gde će nastaviti karijeru.

Mogli bi Miki ponovo da se ukrste putevi sa crno-belima, kako će i Burg igrati Evrokup u sezoni pred nama. Dok je Partizan smešten u četvrti šešir pred žreb, Francuzi su u sedmom, pa bi mogli da završe u istoj grupi.

Erik Mika je posle koledža profesionalnu karijeru počeo u Pezaru pre četiri godine. Igrao je potom za Brešu, Bajrojt, i kineski Sinđan. Okušao se i u NBA ligi, kratko je bio član Sakramento Kingsa, a u par navrata je igrao i za filijalu tima iz Kalifornije u Razvojnoj ligi - Stokton Kingse.



tagovi

Erik MikaKK PartizanKK BurgEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara