Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Obradović: Nemam reči kojima bih opisao ovo

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 23:15

Trener Partizan Mozzart Beta bio je zadovoljan posle velike pobede njegove ekipe u Bolonji u 27. kolu Evrolige

Veče za pamćenje u Bolonji. Neverovatna atmosfera koju su napravili navijači oba tima, a onda na sve to i izvanredan meč koji je rešen u korist Partizan Mozzart Beta u 27. kolu Evrolige. Trijumf koji dodatno trasira put klubu iz Humske ka plej-ofu Evrolige.

Izabrane vesti

"Košarci su potrebe ovakve utakmice i sa ovakvom atmosferom. Ovo što su uradili navijači Virtusa i Partizana je nešto nevoerovatno i sjajno za Evroligu. Mi uvek u Beogradu imamo oko 20 hiljada navijača, a na sve to imamo i navijače i na gostovanjima... iskren da budem, nemam reči kojima bih opisao sve ovo", rekao je Željko Obradović.

Osvrnuo se potom na dešavanja na parketu.

"Virus nas je kažnjavao. Serđo Skarolo je izvanredno spremio meč".

U svlačionici je pao dogovor za drugo poluvreme.

"Na poluvremenu smo razgovarali i promenili neke stvari. Najbolji minuti su stigli u četvrtoj četvrtini, ali ovo je Evrolige, sledeća utakmica je u Milanu već u četvrtak, a Olimpija igra neverovatnu košarku u poslednje vreme".

Novinari su upitali trenera crno-belih da prokomentariše odbranu.

"Istina je da smo pokušali da sklonimo Marka Belinelija iz igre. On je za mene najbolji igrač u Evroligi kada je u pitanju kretnja bez lopte, ali oni su imali i druga oružja. Serđo je sjajno spremio utakmicu, igrali su sjajno u reketu. Imali smo problema u odbrani, a u napadu smo bili na našem nivou, Posebno kada se lopta kreće uvek pronađemo poziciju za šut".

Meč je ostao obeležen i dočekom za Sašu Danilovića. Legendarnog igrača Partizana i Virtusa.

"Stvarno prelepo veče za Sašu. Znam da je dao sve od sebe za Virtus kao što je to radio dok je nosio dres Partizana. Čestitam mu i svaka čast za ljude u Virtusu koji su spremili ovako nešto za njega".

Ubrzo je i Serđo Skariolo izašao pred novinare.

"Čestitam Partizanu na sjajnoj utakmici. Pokazali su još jednom da igraju izvanrednu košarku. Posebno čestitam Želju na načinu na koji vodi ovaj tim, ali i Zoran Saviću kako ga je sastavio. Ne mogu da zaboravim ni Dantea Egzuma koji je pokazao zbog čega je bio u NBA ligi. Što se mojih igrača tiče, ne mogu da im zamerim ništa. Išli su i preko svojih mogućnosti večeras."


tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara