Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović: Nemoguće je dobiti meč u Evroligi sa 13 izgubljenih lopti i 10 asistencija

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 22:48

"Svaki igrač ima priliku da na svakom treningu i utakmici uči i napreduje. Nije to samo slučaj kod Madara, već kod svih. Da uče i igraju bolje. Odigrao je mnogo dobrih utakmica ove sezone, nadam se da će nastaviti da igra na nivou koji je neophodan za Evroligu", rekao je Obradović o Jamu Madaru koji se našao u startnoj postavi, ali na parketu proveo skupa tri minuta

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su posle četiri vezane pobede u Evroligi izgubili u 18. kolu takmičenja od Makabija u Tel Avivu 81:90. Loše su crno-beli otvorili utakmicu, dozvolili rivalu da povede 12:0, što je trener Željko Obradović apostrofirao kao jedan od razloga poraza.

Izabrane vesti

"Čestitam Makabiju na pobedi. Agresivno su otvorili utakmicu, što smo očekivali, ali smo mi počeli veoma loše. Vrlo loš start, pokušali smo, borili se, ali nedovoljno da nešto promenimo. Znali smo kako Makabi igra, pokušali smo da se pripremimo kao i pred prvu utakmicu u Beogradu. Neke stvari su bile dobre, neke veoma loše, nisam srećan našim ofanzivnim odlukama. Bilo je mnogo izgubljenih lopti, čak 13 na 10 asistencija, nemoguće je dobiti utakmicu u Evroligi sa ovakvom statistikom. Posebno kada gubite lopte kao što smo mi gubili, bez ikakvog razloga. Dali smo im prilike da trče i dolaze do lakih poena", rekao je Obradović.

Jam Madar, Alen Smailagić i Džejms Naneli su se našli u startnoj petorci, ali posle lošeg početka su slabo dobijali priliku u nastavku. Madar je sakupio tri minuta na parketu, Smailagić oko četiri i po, a bivši igrač Makabija Naneli nešto manje od šest. Amerikanac se jedini upisao u listu strelaca (dva poena).

"To je bila odluka trenera", kratko pojašnjava Obradović.

Insistirali su izraelski novinari da čuju nešto više o Madaru.

"Svaki igrač ima priliku da na svakom treningu i utakmici uči i napreduje. Nije to samo slučaj kod Madara, već kod svih. Da uče i igraju bolje. Odigrao je mnogo dobrih utakmica ove sezone, nadam se da će nastaviti da igra na nivou koji je neophodan za Evroligu".

Dodaje Obradović i da je rival pravio velike probleme njegovoj ekipi u jedan na jedan situacijama.

"Slažem se. Nismo imali koncentracije. Pripremali smo se... Igrači Makabija se trude da kreiraju jedan na jedan situacije. Nismo mogli to da branimo. Jedan su od najboljih timova po pitanju atleticizma. Na kraju, verujem da smo izuzev prvih šest minuta pružili dobar otpor, borili se timski i to je pozitivno".

Prokomentarisao je i kvalitetnu konkurenciju u elitnom takmičenju ove sezone.

"Svi o tome pričaju. Ne sećam se da je bilo tako. Svi imaju veliki kvalitet, tek par timova sa istorijskim značajem može da se nazove favoritima. Veoma je interesantno. Mogli smo da imamo 11-6 i budemo gore, ali to je košarka. Moramo da shvatimo zašto smo izgibili neke utakmice, kao večeras. Za manje od 48 sati nas čeka utakmica protiv vrlo dobre Baskonije, moramo za to da se spremimo i zaboravimo šta se dogodilo večeras", zaključio je Obradović.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićJam Madar

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara