Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Obradović otkrio: Avramović i Glas neće moći da nam pomognu na startu sezone, priključili smo Jovanovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 21:39

Trener Partizana napravio je rezime posle sedam dana priprema

Partizan je u novu sezonu ponovo ušao sa velikim ambicijama. Željko Obradović je već uveliko "pokrenuo mašinu". Trenira se svaki dan žestoko, a u razgovoru za klupsku televiziju rezimirao je do sada urađeno.

Izabrane vesti

"Prva sedmica je završena. Sve što je neupohodno smo pokušali da uradimo. Imamo par novih igrača, radimo na filozofiji igre kako u odbrani tako i u napadu. Ulazimo u detalje. Igrači su u dobrom stanju, to je pozitivno. Najbolju sliku rada videćemo kroz prijateljske utakmice. Tu isplivavaju stvari koje moraju da se poprave", rekao je Obradović.

Koliko je lakše raditi tokom ovih priprema s obzirom da je veći deo ekipe ostao iz prošle sezone?

"Očigledno godinu dana rada je ostavilo traga. Igračima su neke stvari lakoprihvatljive, sećaju se svega što smo radili. Naravno fale nam neki igrači, ali momci koji su tu rade dobro. Imamo strpljenje. Želimo da svi shvate kako će da igra Partizan i na tome radimo."

Kako pripremiti ekipu za najveći izazov - Evroligu?

"Evroliga... kada se pogleda samo raspored, on je takav da iziskuje ogromnu energiju, iziskuje da igrači shvate da će biti vrlo naporno i da će nas maltene čekati utakmice na svaka dva dana. Setite se samo prošle sezone kada samo imali vremena da pripremimo meč to je izgledalo dobro, a kada smo imali samo jedan dan za pripremu, to nije izgledalo dobro. Igrači moraju da shvate da će samo od njih zavisiti ko će koliko da igra, a prilike će biti za svakoga na ovolikom broju utakmica."

Kakva je situacija sa Aleksom Avramovićem koji je doživeo povredu ruke tokom piprema u reprezentaciji?

"Situacija je takva da ni Gregor Glas ni Aleksa Avramović verovatno neće biti u stanju da nam pomognu na startu sezone. Uključili smo Đorđija Jovanovića da nam se pridruži za sada, kao neko ko je talentovan i dobiće priliku da se nametne na utakmicama i tokom pripremama i tokom sezone. Ja nisam ovde da zadovoljavam bilo koga. Ovde sam da vodim Partizan i da objasnim igračima šta je Partizan i šta se od njih očekuje kada god istrče na parket. Nastavićemo da dajemo priliku mladim igračima, moram da kažem da sam primetio napredak igrača koji su prošle sezone igrali u Dunavu".

Da li vam godi priče o velikom interesovanju navijača i velikom broju prodatih sezonskih karata?

"To je klub uradio veliku stvar, a takvo interesovanje je poruka za nas na parketu."

Da li ste zadovoljni odnosom sa sportskim direktorom i ostalim članovima stručnog štaba?

"Mi radimo zajedno. Nema potrebe da pričam o odnosu sa Zoranom Savićem. Pričamo o svemu, svaki dan. Trener ne može ništa sam da uradi, zahvalan sam svima. Najviše mi se sviđa što postoji dijalog i razmena mišljenja. Uvek mi je važno da čujem šta drugi misle, želim njihovu pomoć jer samo takmo možemo da pomognemo igračima na parketu koji su najbitniji. Nisam neko ko dođe i kaže sada sam ja ovde, slušajte šta pričam i tako radite. Želim da čujem svačiju ideju i da diskutujemo o svemu", podvlači trener crno-belih.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićAleksa AvramovićGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara