Obradović: Pauza dobrodošla da "počistimo" neke stvari

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 12:03

"Nedostajalo nam je energije protiv EFES-a,kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da protiv Makabija bude drugačije", kaže strateg crveno-belih

 

Trener Crvene zvezde Saša Obradović smatra da je njegovoj ekipi izuzetno prijala pauza, tokom koje veruje da je ekipa uspela da se regeneriše i ispravi nedostatke koje su joj stvarali komplikacije u dosadašnjem toku sezone.

Izabrane vesti

Crveno-beli u otputovali u Izrael gde ih u četvrtak očekuje meč sa Makabijem (20.05)

"Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno "pročistimo" i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, te energije protiv EFES-a kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije. Čeka nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno", rekao je Obradović.

Ponos Izraela je startovao takmičenje ispod svih očekivanja, pošto ima samo tri pobede u prvih 11 kola.

"Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni, Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva - kontrola u igri i balansa koji moramo da pronađemo", dodao je trener Crvene zvezde.

Kompletna ekipa je proteklih dana imala mnogo više vremena za treninge.

"Značila nam je ova pauza, ne samo u smislu osveženja nakon teške serije u novembru, koliko je bila i prilika da treniramo jer zbog ovog kalendara nismo ni bili u mogućnosti da to radimo u prethodnom periodu. Trenirali smo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim, i po mom mišljenju ne zaslužuju mesto na kome se nazale trenutno.Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači, odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi", rekao je Davidovac.



tagovi

Saša ObradovićDejan Davidovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara