Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović pohvalio Smita pred svima: Izvanredno se ponašao kada nije igrao

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 20:20

Trener Partizan Mozzart Bet sumirao utiske posle pobede nad Igokeom

Pobeda na startu serije četvrtfinala ABA lige je ostvarena. Partizan MOzzart Bet je nadigrao Igokeu, a jedan od najzapaženijih na meču bio je Džejlin Smit. Momak koji je dugo bio fan fokusa, ali sada je jedan od najboljih u čitavom timu.

Toga je svegan i Željko Obradović koji ga je pohvalio na konferenciji za medije. Protiv Igokee je ubacio 12 poena uz odličnu šutersku partiju.

Izabrane vesti

"Nije samo šut, odbrambeno i napadački pomaže timu. Već sam rekao u svlačionici, on se izvanredno ponašao u periodu kada nije igrao. To sam rekao pred svim igračima, zahvalio sam mu na ponašanju, što je bio strpljiv. Dočekao je svoju šansu, trenirao jako iz dana u dan. To su kriterijumi koji se gledaju. Retko kada se dešava da igrač koji slabo radi na treningu, odigra slabu utakmicu. Zapravo dešava se obrnuto", rekao je Obradović.

Osvrnuo se potom na samu utakmicu. Priliku da se Partizan plasira u polufinale ABA lige ima već u nedelju u Laktašima.

"Najvažnije posle ove utakmice je pobeda i prednost od 1:0. Znamo kako se igra u plej-ofu. Da se utakmice brzo zaboravljaju i da odmah ide nova".

Usledila je konstatacija novinara da je Igokea u četvrtoj četvrtini napravila seriju 13-0.

"Ne sećam se da je bilo 13-0. I da je bilo, nema veze. Imali smo kontrolu utakmice, vodili smo. Ono što sam zapamtio je da je Igokea otvorila drugo poluvreme serijom 7-0 posle čega smo odgovorili našom serijom 10-0. Očekujem da možemo da završimo seriju u narednoj utakmicu. Nema sumnje da će i oni pokušati da pripreme neke stvari. Svaka utakmica je nova priča", dodao je Obradović.

Kratak komentar posle utakmice dao je i trener gostiju Vladimir Jovanović.

"Mislim da je Partizan šutirao fenomenalno. Bili su energetski u velikoj prednosti. Mi smo u skraćenoj rotaciji dali maksimum, možda i preko maksimuma. Posebno me raduje što smo u skoku isparirali. Moram da pohvalim moje igrače na pristupu i igri", rekao je Jovanović.


tagovi

KK PartizanABA ligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara