Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Obradović: Pokušavamo da spremimo Ledeja za derbi; Ne bih poredio ovu sezonu sa šampionskom u Feneru

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.01.24. | 23:01

"Željko je neverovatan trener, a još je bolji čovek. Zahvalio bih mu zbog svega što je rekao u najavi meča, volim ga. Najbolji trener u istoriji svetske košarke, ne samo evropske", rekao je Đanmarko Poceko

Partizan Mozzart Bet se definitivno vratio na pobedničku stazu. Kako je završio 2023, tako je započeo i 2024. godinu - pobedom.

Posle Mornara u Baru, lako je pao i Asvel u Beogradskoj areni, iako konačna razlika to ne govori, mada je razlika u jednom trenutku bila i 31 poen.

Izabrane vesti

"Srećan sam zbog načina kako smo igrali večeras, mnogo kvalitetnih minuta, razumem i pad u poslednjoj četvrtini. Svakako, jako dobra utakmica za nas", rekao je Željko Obradović i zatim dodao:

"Atmosfera je bila neverovatna, svaku utakmicu nas navijači iznova i iznova iznenađuju. Ljubav koju osećamo od navijača je nešto neverovatno, to nas tera da dajemo sve od sebe u svakoj utakmici i da izvlačimo poslednji atom snage".

Novinare je zanimalo mišljenje o padu igre u poslednjoj četvrtini, što je dovelo da posle vođstva od 31 razlike utakmica dođe gotovo u neizvesnu završnicu.

"Posle čini mi se 28 minuta bilo je jasno da je gotovo. Naravno, da sam razmišljao o tome šta nas čeka u četvrtak. U toj raspodeli minuta Tristan je odigrao najviše, svi su dali koš, svi su srećni i zadovoljni. Tristan i Smailagić su u prvom poluvremenu odigrali najbolje odbrane dosad na poziciji 'četiri'. Kada je tako, zaslužuje minutažu".

Pi Džej Doužer je odigrao manje od devet minuta večeras, da li je u pitanju povreda?

"Ne, samo moja odluka kao trenera koji vodi utakmicu onako kako misli".

A, da li će Zek Ledej biti spreman za večiti derbi?

"Ne znam. Imao je veliki hematom, naši fizioterapeuti rade na tome (da zaigra protiv Zvezde). Videćemo kako će da se oseća u sredu, pa da znamo da li može da igra u četvrtak. U odnosu na treningu u sredu ili eventualno u četvrtak, znaćemo da li će moći da igra".

Sada, kada je ekipa kompletnija lakše nalaziti rešenja?

"Sada imamo 12 igrača u rotaciji, plus još trojicu van tima. U ovom ritmu nemamo vremena za trening. Prosto je nemoguće u ovakvom ritmu naći vremena za trening. Ako sam igračima dao slobodan dan igračima posle Mornara 31. decembra, mi smo već 1. januara bili u hali od 13 časova. Znate kako to izgleda. Odradili smo trening na način da postavimo igru za Asvel, to ćemo da uradimo u sredu pred Zvezdu, to je to. U petak već treba da pričamo o meču sa Krkom i onda ćemo posle te utakmice imati dva dana slobodna pred meč u Istanbulu sa Fenerbahčeom. Treba naći vremena da se igrači odmore. To nije samo naš problem, već svih timova. Naravno da tada dolazi do padova. Naravno i da igrači sa bogatijim rosterom lakše izlaze na kraj sa svim tim. Hvala ljudima iz uprave što su prepoznali situaciju i bili spremni da pomognu da dovedemo još jednog igrača. Kada se svi budu oporavili, imaću valjda slatke muke".

Igračima će način na koji je ostvarena pobeda nad Asvelom mnogo značiti pred večiti derbi.

"Pre svega je agresivna odbrana presudila. Bili smo odlični u tom aspektu, na poziciji četiri, ali i drugi igrači su dali doprinos. Bruno je počeo utakmicu na petici sa odličnom ulogom u odbrani, bio je agresivan. Ovo je tek početak, derbi je derbi, ali mi smo na početku tek. Imali smo prošli mesec 11 utakmica, sada ponovo imamo 11 utakmica. Fizički i psihički umor je veliki. Treba razumeti igrače, zato smo podelili minute".

Na konstataciju da prvi deo sezone Partizan Mozzart Beta podseća dosta na godinu kada je osvojio evropsku titulu sa Fenerbahčeom, Željko je uzvratio:

"Nezahvalno je za poređenje. Ovo su neka druga vremena, ne volim lično te stvari da poredim".

Žofri Lovernj je dočekan uz aplauz cele Arene, ne zaboravlja se prvi strani kapiten u istoriji crno-belih...

"Ljudi iz kluba i navijači reagovali su na pravi način, ne samo kod Lovernja, nego i Daloa. Partizan uvek reaguje tako. Hvala svima što su ih tako dočekali. Pričali smo Žofri i ja o Partizanu, on mnogo voli Partizan, ima tetovažu grba. Ko jednom prođe ovde, teško se odvikava", završio je Obradović i čestitao svima praznike.

POCEKO: VOLIM ŽELJKA, NAJBOLJI JE TRENER U ISTORIJI SVETSKE KOŠARKE

Trener Asvela je uprkos porazu izašao pred novinare sa osmehom na licu, obratio se sa "dobro veče" i "srećna Nova godina" na srpskom jeziku, pre nego što je dao komentar utakmice i zahvalio se Željku Obradoviću na lepim rečima pred početak susreta.

"Moram da čestitam Partizanu i stručnom štabu na čelu sa Obradovićem na sistemu i svemu što su uradili. Igrali su dobro, sve do kraja treće deonice. Onda bih rekao još nešto. Željko je neverovatan trener, a još je bolji čovek. Zahvalio bih mu zbog svega što je rekao u najavi meča, volim ga. Najbolji trener u istoriji svetske košarke, ne samo evropske", rekao je Poceko i dodao:

"Mi smo se borili do kraja, ubacili 32 poena u poslednjoj četvrtini, rotirali smo u svakom preuzimanju, igrali bolju odbranu. Ali, neke šuteve smo promašili. Moramo da nastavimo da se borimo i pobedimo neke utakmice".

Na pitanje šta treba Asvel da uradi kako bi se poboljšao u budućnosti i da li je istina da napušta Asvel, Poceko je dao jedan odgovor...

"Ne pričam francuski, tako da 'ne razume' ono što je pisalo u francuskim medijima. Morate da pitate klub, u kontaktu sam sa čelnicima, pričali smo o svemu nedavno. Znaju šta mislim, ali kao trener neću da se žalim, radim svoj posao. Ovo nije mesto gde ću reći nešto o našoj strategiji. Takođe, pitajte ljude iz kluba o tome (da li idem). To je život trenera, ja živim i radim, a to je sve sport. Nastavljam da radim jako, večeras sam takođe dao sve od sebe, zajedno sa igračima. Nisam osoba koju treba da pitate za moj status. Ne mogu ništa da vam kažem, osim ovoga".

Večiti derbi je na programu u četvrtak od 20 časova, a domaćin je Crvena zvezda.


tagovi

Željko ObradovićĐanmarko PocekoKK PartizanPartizan Mozzart BetKK AsvelEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara