Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Obradović pred Olimpiju Milano: Ma, kakvih 0-2! Idemo uvek napred

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 19:49

"Pokušaću da rasteretim ekipu", rekao je trener Partizan Mozzart Beta

Posle slobodnog vremena danas pre podne, ekipa Partizan Mozzart Beta okupila se u Areni kako bi trenirala i što bolje spremila za spektakl koji se očekuje sutra. Naime, crno-beli dočekuju Olimpiju iz MIlana u trećem kolu Evrolige, a po svemu sudeći šampiona Italije dočekaće puna dvorana.

Izabrane vesti

"Zadovoljni i srećni smo što najzad igramo Evroligu pred svojim navijačima, pozivam ih da dođu u što većem broju i nadam se da će igrači to prepoznati, da daju svoj maksimum protiv tima koji je projektovan i ima ambicije da igra fajnal-for. Imaju sjajan roster, sjajnog trenera. Veliki izazov je ispred nas. Verujemo u svoje mogućnosti", rekao je Obradović pre početka treninga.

Olimpija iz Milana je počela sezonu pobedom protiv Asvela, ali onda je upisan poraz od Albe.

"Mislim da svim timovima imaju problema da pronađu formu pa tako i Milano. Govorimo o izuzetnom timu, sa jasnom filozofijom, sa tri vrlo pokretljiva igrača u reketu. Mogu da igraju različite odbrane, imaju šutere, organizatore, krilne igrače, sve to oni imaju. Kompletna ekipa."

Usledilo je pitanje novinara. Kako onda protiv takve ekipe kao što je Olimpija Milano?

"Željom, moralom, borbenosti... to je recept".

Dodatno je razjasnio stvari koje moraju da se poprave.

"Ima nekih trenutaka kada moramo da gradimo bolje igru. Da se uključi više igrača. Problem nam je kocentracija, korišćenje faulovavan bonusa i to su neke stvari o kojima uvek razgovaramo, a najviše se radi o kocentraciji. Naravno to nije lako, ali ako želimo da napredujemo kao tim to je potrebno".


Biće zanimljivo videti kako će ekipa da reaguje na prepunu dvoranu.

"Probaću da ih rasteretim i da ljudi dolaze da nam pomognu. Tako treba da shvate na taj način, a ne kao pritisak".

Za kraj je prokomentarisao činjenicu da je sezona u Evroligi otvorena sa dva poraza.

"Nema veze 0-2. Odigrali smo pet utakmica, ima još 55... kakav 0-2. Ovamo imamo 3-0... i to je to. Idemo dalje. Uvek ideš napred. Nema razloga razmišljati o nečemu što je bilo kada se igraju mečevi na svaka dva dana", završio je Obradović.

Na prethodnom meču protiv Studentskog centra, Partizan Mozzart Bet je pobedio bez Džejmsa Nanelija. Obradović je otkio da je iskusni Amerikanac povredio zglob protiv Baskonije, ali da povreda nije ozbiljnije prirode.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara