Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović pred put u Valensiju: Ako želimo da budemo konkurentniji u Evroligi, moramo bolje da igramo na strani

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 18:11

Trener Partizana izneo očekivanja pred duel u Fonteti

Košarkaši Partizan Mozzart Beta u okviru 20. kola Evrolige gostuju ekipi Valensije. Sutra ujutru kreću na put, a meč je na programu u četvrtak od 20.45.

Crno-beli su u decembru već imali priliku da se susretnu sa četom Aleksa Mumbrua, koja ih je posle produžetka savladala 100:96.

Izabrane vesti

"Sećamo se utakmice koju smo igrali ovde, izgubili u produžetku. Valensija je imala probleme u poslednje vreme, ali i tako uspela da odigra i u Evroligi i u španskom prvenstvu. Vraćaju se igrači iz povreda, kompletan roster", rekao je Željko Obradović.

Valensija je uprkos povredama Hasijela Rivera i Džereda Harpera vezala tri trijumfa, dobila Efes (81:71) i Asvel (83:79) u Evroligi, kao i Manresu u ACB ligi (103:92).

"Poslednju utakmicu protiv Asvela su igrali prvi put neke odbrane koje nisu prikazavli u dosadašnjem delu Evrolige. Igrali su četiri zoni u čoveka na De Kolu, zonu dva tri. Moramo da se spremimo za to, da ne bi bilo iznenađenja", dodaje Obradović i napominje da su svi igrači crno-belih "zdravo i dobro".

Šta se promenilo od susreta u Štark Areni, prošlo je više od mesec i po dana?

"Valjda igramo bolje odbrano. Vratio se Aleksa, Smailagić i to su verovatno tri najvažnije stvari".

Koje su prednosti Partizana u odnosu na Mumbruov tim?

"Nadamo se da imamo prednost i uvek pokušavamo da koristimo individualni kvalitet tima, pa ćemo tako i spremati utakmicu. Insistiramo da se igra timski, da i odbrambeno ne trpimo i da napadački radimo stvari koje su dobre za nas i da njih stavimo u problem. Ne samo ovu utakmicu, nego svaku".

Crno-beli su dobili samo tri od poslednjih 10 gostovanja u svim takmičenjima, od toga dva u ABA ligi.

"Igramo bolje ovde, verovatno se igrači osećaju dobro u areni u kojoj igraju, gde im je svaki detalj poznat. Naravno i faktor publike utiče, ali ako želimo da budemo još konkurentiji u Evroligi, moramo bolje da igramo na strani", zaključio je Obradović.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara