Kino Kolom sa novim saigračima (©MN Press)
Kino Kolom sa novim saigračima (©MN Press)

Obradović sprema Koloma za ABA derbi s Cedevitom

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 09:44

Šef stručnog štaba razmišlja o tome da španskog reprezentativca gurne u vatru protiv Zmajčeka kako bi počeo da ulazi u formu za naredne izazove

Laknulo je svima na Malom Kalemegdanu posle tesnog, ali važnog trijumfa nad Valensijom u Evroligi. Ostaće u svlačionici Crvene zvezde žal što se period sa šest uzastopnih utakmica u Beogradu neće završiti s boljim skorom. U novom derbiju Jadranske lige protiv Cedevite Olimpije od 19 časova imaće priliku da upiše treću pobedu i ostane bar na polovičnom učinku.

Za meč sa Zmajčekima Saša Obradović mogao bi da lansira najnovije pojačanje Kina Koloma. Kako se može nezvanično čuti, šef stručnog štaba Crvene zvezde razmišlja o tome da španskom reprezentativcu pruži određenu minutažu kako bi počeo da ulazi u formu za naredne izazove. Posle Cedevite sledi gostovanje Zenitu u Sankt Peterburgu, gde će Zvezdina ekspedicija otputovati već u ponedeljak i tako zaokružiti ciklus od četiri utakmice u sedam dana.

Izabrane vesti

Ognjen Dobrić trebalo bi da se vrati u ekipu pošto je pred meč sa Valensijom imao problema sa stomačnim virusom, a razlog više da Obradović gurne Koloma u vatru je stanje Lengstona Hola. Prvi plejmejker Crvene zvezde trenira poslednja tri dana, ali ne punim ritmom i ne potpuno sa ekipom, već delimično individualno kako se ne bi po treći u kratkom vremenskom intervalu dogodilo da strada prepona. Kolom je u subotu trenirao sa novim saigračima, pošto je odradio lekarske preglede i tada je odrađena procena njegovog fizičkog stanja. Odluka da će igrati protiv Cedevite Olimpije nije konačna, ali je u Obradovićevim mislima.

"Cedevita igra odličnu košarku sa dobrim individualcima koji su uklopljeni kao celina koja igra vrhunsku timsku igru. Ekipa su koja zna šta hoće i u napadu i u odbrani, i odlično su vođeni od strane trenera Jurice Golemca. Posle velike pobede nad Valensijom koja za nas mnogo znači, očekujem da se dobro raspoloženje i 'momentum' prenesu i na ovu, za nas vrlo važnu utakmicu. Nemamo puno vremena da se pripremimo, i kao što sam rekao odmah nakon meča u petak, osnovni cilj će biti da oporavimo i osvežimo ekipu za ovo što sledi", rekao je trener crveno-belih.

Sa druge strane, neko ko odlično poznaje klub i ekipu narednog protivnika Crvene zvezde je Marko Simonović koji je prošle sezone branio boje tima iz Ljubljane.

"Dobra ekipa koju ove sezone na parketu predvodi Jaka Blažić koji igra izvanredno. Moram da dodam i da Peri igra odlično i mnogo znači tom timu koji je sastavio Jurica Golemac. Igraju dobro, uigrani su, dobro vođeni, i svako zna svoju ulogu. Ako budemo igrali našu igru, sve će zavisti od nas u ovoj vrlo važnoj utakmici", dodao je jedan od najiskusnijih igrača Crvene zvezde.

Gosti iz Ljubljane u Beograd dolaze u dobrom raspoloženju posle odličnih rezultata u poslednje vreme. Ekipa Jurice Golemca slavila je u šest od sedam utakmica regionalnog takmičenja u Jadranskoj ligi, a uz to se i kvalifikovala za TOP 16 fazu Evrokupa. Računajući sve meridijane, Cedevita je slavila u devet od prethodnih deset utakmica, a nedavno su savladali Promiteas kao gost sa ubedljivih 105:69! Cedevita je, inače, odigrala tri utakmice manje zbog problema sa pandemijom Covid-19 u svom timu, ali i među klubovima s kojima je trebalo da ukrsti koplja.

“Crvena zvezda je ekipa sastavljena s namerom da osvoji opet titulu prvaka Jadranske lige. Beograđani se takmiče u društvu najboljih klubova Evrope. Za nas je utakmica protiv evroligaša prilika da vidimo koliko smo daleko od elite. Moramo da uradimo sve od sebe da odigramo vrhunsku odbranu, kako bismo uopšte imali šansu protiv Crvene zvezde“, izjavio je Golemac.

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, sada prva zvezda Cedevite Jaka Blažič nada se uspešnom gostovanju u Beogradu i – pobedi.

“Pred nama je teška utakmica, derbi ovog kola Jadranske lige. Igraćemo protiv Zvezde pred praznim tribinama, tako da smo mi u određenoj prednosti s te strane. Odlično smo se pripremili za utakmicu i nadamo se da ćemo tako i da odigramo“.

ABA LIGA, 11. KOLO

Petak

Cibona – Igokea 80:88

/Bundović 23 - Pot 16/

Subota

Krka - Partizan 69:50

/Kemfor 16 - Mekintajer 12/

Nedelja

12.00: (2,70) Mega (14,5) Budućnost (1,55)

17.00: (1,17) Mornar (20,0) FMP (5,50)

19.00: (1,35) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,50)

Ponedeljak

18.00: Zadar - Borac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Jaka BlažičJurica GolemacCedevita OlimpijaOgnjen DobrićHoakin KolomKino KolomSaša Obradović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara