Željko Obradović (©ABA League/Cibona/Marin Susic)
Željko Obradović (©ABA League/Cibona/Marin Susic)

Obradović: Zasluge idu iskusnijim igračima, kad smo promenili odbranu sve je krenulo na bolje

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 19:24

"Čestitam i Ciboni i mladom Kapusti. Kada neko ima 15 asistencija to je fantastično. Neka nastavi u tom stilu", rekao je trener Partizana Mozzart Bet

Otvorili su košarkaši Partizana Mozzart Bet novu sezonu u ABA ligi pobedom. Iako nisu najbolje počeli utakmicu protiv Cibone, na vreme su se konsolidovali, stigli do prekreta, potom i do velike prednosti, pa se iz Draženovog doma vraćaju sa ubedljivim trijumfom - 105:81.

Trener Željko Obradović je na konferenciji za medije bio vrlo kratak.

Izabrane vesti

"Apsolutno jasno da smo počeli utakmicu prilično neagresivno i da je ekipa krenula da radi od sredine prve četvrtine. Promenili smo odbranu i to je dovelo do toga da smo krenuli bolje da se krećemo u napadu, da dolazimo do poena iz kontranapada i igramo mnogo laganije. Posledica toga je bio izvanredan šut, zaslugom pre svega iskusnijih igrača. Odigrali su ozbiljno, agresivno i čestitam im na tome", rekao je trener crno-belih

Imao je reči hvale i za rivala.

"Čestitam i Ciboni. Mlada su ekipu, imali su 26 asistencija govori u prilog tome da igraju kao tim, da prepoznaju stvari kako treba i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva".

Susret je obeležio i mladi košarkaš Zagrepčana Borna Kapusta.

"Kad neko ima 15 asistencija to je fantastično. Želim mu da nastavi u tom stilu", zaključio je Obradović.

Šef struke Vukova Josip Sesar ističe da je gorak ukus ostavio sam finišu susreta.

"Zadovoljan sam prvom četvrtinom i načinom na koji smo se predstavili. Međutim kada izgubiš utakmicu, bez ozbira što je sa druge strane evroligaška ekipa i što je Željko Obradović verovatno jedan od najboljih trenera Evrope svih vremena - ostaje gorčina. Izgubili smo 24 razlike i nizom loših odluka pokvarili utisak", rekao je trener Cibone.

Ističe da je velika razlika u kvalitetu presudila.

"Teško je igrati protiv Partizana. Njihov izlazak i njihova tela - velika je razlika u odnosu na našu ekipu. Ima puno stranaca, ne moramo ni da pričamo o njihovom budžetu. Pokušali smo kombinovanim odbranama da izađemo na kraj, ali to su kvalitetni igrači koji znaju da čitaju situacije iz njihovih postavka i akcija na impresivan način", zaključio je Sesar.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićCibona

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara