Obradoviću ugovor na dve godine

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.04.24. | 19:25

"Kako ja njemu da garantujem budžet za sledeće tri sezone, ako je meni mandat na dve i po?", pita Mijailović

Željko Obradović će u Partizan Mozzart Betu dobiti dvogodišnji ugovor, što je prvi najavio Mozzart Sport, a što se moglo i se zaključiti nakon izjava Ostoje Mijailovića u intervjuu za Sportklub, gde poručuje da najtrofejnijem treneru u Evropi ne može da ponudi dugoročniju saradnju kada sam ima mandat na još dve i po godine.

Prvi čovek Parnog valjka podsetio je u kom je stanju bio klub 2017. godine, kada je on došao, a u kom je sad, ali da i dalje nije moguće praviti dugoročne planove.

Izabrane vesti

Ono što je najvažnije za navijače crno-belih, čini se da se Obradovićev ostanak u Partizan Mozzart Betu više ne dovodi u pitanje.

"Kako ja njemu da garantujem budžet za sledeće tri sezone, ako je meni mandat na dve i po? Prirodno je da ugovor bude na dve godine, nije normalna stvar da neko ko ima mandat ima još dve i po godine (upravni odbor, izvršni odbor, prim. aut), da mu da ugovor na tri godine. Za ugovor glasa upravni, pa onda izvršni odbor", kaže Mijailović za Sportklub.

Potom se osvrnuo na 2017. godinu.

"Niko nije hteo da dođe u Partizan 2017. godine, samo ja. Pa onda pričaju da Ostoja nije dobar čovek. Pa ne bi valjda ja zakucavao ekser u zdravu nogu, pa je l sam ja budala? Pa se onda sumnja da li imam neke skrivene namere. Sedam se godina borim da Patizan ostavim na zdravim nogama kad odem. Danas imam 44 godine, sutra kada rešim da nemam stresove u životu kad se probudim, da ostavim finansijski stabilan. Sutra kad dođu novi trener, uprava, klub mora da nastavi da funkcioniše. Stvara se neka atomsfera da ako je Željko tu, da će Partizan Evroligu, a ako nije da će da igra KLS... Partizan mora da živi posle svih nas zajedno, nikad ne smemo da dozvolimo da se klub vrati na nivo iz 2017. Da nisam došao tad, danas bi klub bio u stečaju milijardu posto. Klub je imao 10.000.000 evra minusa u kasi, ceo tim je koštao 650.000 evra. Da za vreme Korone nisam odveo klub iz Pionira, nikad ne bismo bili na ovom nivou. Bio sam svestan da u Pioniru ne možemo da zaradimo to što možemo u Areni. Pa pogledajte samo: Danas je normalno da su plate na vreme, da klub ima autobus od par stotina hiljada evra…."

Obradovićev ostanak znači će i da neće biti prevelikih oscilacija u igračkom kadru. Takođe, očekuje se veći budžet od aktuelnog.

"Ne verujem da će doći do velikih promena u rosteru za sledeću sezonu, ove tri godine su brak između svih nas i svi želimo da to još traje. Željko je najmanji problem ovde, on je došao u klub svesno kad smo igrali Evrokup, verujem da ne bi imao problema da tim vodi i dalje makar i da ne igramo Evroligu. Ne mislim da on planira da ide nigde, da radi negde drugde. Svi bismo želeli da on u Partizanu završi trenersku karijeru. Nismo znali prošle sezone da će Egzum i Lesor biti na onakvom nivou. Željko je iz njih izvukao sve. Ove sezone smo imali neka zvučnija pojačanja, ali nismo dobili na njima to što smo očekivali. Ove sezone smo zaradili 20 odsto više na prodaji karata nego prošle. Minimalno dozvoljen budžet za Evroligu biće 9.000.000 evra za sledeću sezonu, mi ćemo imati mnogo više od toga, biće i veći nego ove sezone".

Finansijska stabilnost u proteklom periodu bila osnova svega, a ovdašnjim klubovima pravljenje takve konstrukcije predstavlja najveći izazov.

"Barselona i Real Madrd se finanisraju od fudbala, Olimpijakos i Panatinaikos od TV prava, mi smo u značajno komolikovanijij situaciji. Tri su faktora ključna što smo dobili valjd kartu Evrolige 2022. godine. Klub je imao dovoljno veliki budžet, Željko je bio na mestu trenera i otvorilo se jedno slobodno mesto".

Odnosi sa prvim čovekom Crvene zvezde, Nebojšom Čovićem, očigledno nisu nešto što je moguće popraviti.

"Ako predesdnik tog kluba ostane taj koji je sad, ne verujem da će desiti da sednemo za sto. Sa tim čovekom se ne može razgovarati o nekom boljitku odnosa. On nek radi svoj posao, ja ću svoj. Nemam protiv Nebojše ništa lično. Očekujem da će za nekoliko dana da krene copy-paste iz prošlih godina i onda će sve da se završi kao da smo svi isti. Ja nikad u životu nisam pušio tompus, drogu nisam video, a neko me naziva narkomanom. Pa nema šta da razgovaram sa takvima. Neću sa takvim ljudima da sarađujem. Iako nisam dobar sa njim, ne želim da prozivaju ni njega, ni njegovu ženu, ni porodicu. To samo ruši ugled nama. Nisam srećan kad takve stvari čujem", poručuje Mijailović za Sportklub.


tagovi

Željko ObradovićOstoja MijailovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara