O'Brajant bi da ode iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 11:17

Amerikanac odlučio da zatraži raskid ugovora sa crveno-belima

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća mogla bi da bude poslednja Džonija O'Brajanta u dresu Crvene zvezde. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, američki centar je odlučio da zatraži raskid ugovora. Kada igrač povuče takav potez, nije u obavezi da prisustvuje treninzima, na koje može da se vrati jedino ukoliko promeni odluku, odnosno postigne dogovor sa klubom da se saradnja ipak nastavi. Zato ga, prema svemu sudeći, neće biti u sastavu crveno-belih na meču ABA lige protiv Borca.

Danas, 18.05 časova: (1,10) Crvena zvezda (23,0) Borac (7,50)

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Amerikanac je zbog kršenja klupske discipline tokom duela sa Anadolu Efesom bio suspendovan na deset dana. Iako se još tada pominjala mogućnost da će zatražiti raskid ugovora, O'Brajant je odlučio da izdrži suspenziju, odnosno radi individualno. Vraćen je u tim neposredno pred početak Kupa Radivoja Koraća, odnosno naknadno, kada je utvrđeno da je i Duop Rit pozitivan na korona virus.

Odigrao je Kup, a onda je odlučio da preseče...

O'Brajant je u Crvenu zvezdu stigao u drugoj polovini oktobra, posle iznenadnog rastanka s Lokomotivom Kubanj zbog porodičnih razloga, kako je kasnije objašnjeno. U timu iz Kubanja bio je najbolji igrač sa prosekom od 13,8 poena na 39,7 odsto šuteva iz igre, uz pet skokova, 1,4 asistencije i indeks korisnosti 10,6.

Sa evropskom košarkom upoznao se kao igrač Makabija gde je imao prosek od 10,6 poena na 37,5 odsto iz igre, te 5,9 uhvaenih lopti i 1,3 asistencije.

Očekivalo se da u Zvezdi bude prevaga. Međutim i pored sličnih statitsičkih brojki kao u prethdone dve sezone (10,6 poena, 5,3 skoka u ABA ligi, 11,3 poena 5,2 skoka u Evroligi), Amerikanac je retko kad bio čvrst oslonac crveno-belih kao što je to bio slučaj na završnici Kupa Radivoja Koraća (11,7 poena, 5,3 skoka).


tagovi

KK Crvena zvezdaDžoni O'Brajant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara