Venjan Gabrijel (©AFP)
Venjan Gabrijel (©AFP)

Obriši suze umesto Kabokla: Makabi dao 750.000 dolara centru sa NBA pedigreom

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 10:44

Venjen Gebrijel potpisao ugovor na jednu plus jednu sezonu

Bruno Kaboklo je bio prva meta, ali kada je postalo jasno da on neće doći, Makabi se okrenuo potrazi za drugom opcijom, pa je Tel Aviv stigao – Venjen Gebrijel, centar sa NBA pedigreom.

Košarkaš iz Južnog Sudana (206 centimetara, 27 godina) potpisao je ugovor na jednu plus jednu sezonu koji će mu, prema izveštajima iz Izraela, doneti godišnju platu u visini od 750.000 dolara.

Izabrane vesti

Veliki posao za Makabi, jer Gebrijel je čak pet sezona proveo u NBA ligi igrajući za Sakramento, Portland, Nju Orleans, Bruklin, LA Kliperse, LA Lejkerse i na kraju Memfis, pre no što je poslednjih meseci nastupao u Portoriku.

Nije istina imao posebno važnu ulogu, ali je recimo u Lejkersima u sezonama 2021/2022 i 2022/2023 imao petnaestak minuta po utakmici i prosek od pet ili šest poena, uz četiri skoka. Na prošlogodišnjem Mundobasketu je za Južni Sudan odigrao pet utakmica i davao 9,6 poena uz 6,8 skokova po meču.

Venjen Gebrijel je inače rođen u Kartumu, a njegovo ime na Dinka jeziku znači “obriši suze”, pošto mu je starija sestra, rođena godinu ranije, umrla kao beba. Zimus se spekulisalo da bi mogao i u Crvenu zvezdu, mada to nije bilo baš realno.

Pre Gebrijela, Makabi je dao godišnju platu od 500.000 dolara i za Levija Rendolfa (bek/Hapoel Jerusalim), te 400.000 za Džejlina Horda (krilni centar, Hapoel Tel Aviv).

Gebrijel je stigao kao zamena za Džoša Niba, Hord bi trebalo da odmeni Džejmsa Veba. Ako Hasijel Rivero i Roman Sorkin ostanu, a planirano je da ostanu, Makabi će dovesti možda još jednog igrača za unutrašnju liniju. Drugačija je situacija na spoljnim pozicijama, tu se traže još trojica igrača, a zna se da se uveliko pregovara sa Džordanom Lojdom i Derilom Mejkonom.


tagovi

Makabi Tel AvivVenjen Gebrijel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara