(©Starsport)
(©Starsport)

Od najlošijeg tima ne sme da se izgubi

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.11.23. | 08:46

Partizan Mozzart Bet posle poraza u Minhenu od Bajerna, danas (20.45, Sportklub 1) dočekuje u 9. kolu poslednjeplasirani tim Evrolige - Albu iz Berlina

Da li je posle osam mečeva Evrolige moglo bolje od tri pobede i pet poraza za Partizan Mozzart Bet? Definitivno jeste. Da li je sve već izgubljeno? Ni blizu! Ipak, današnji protivnik crno-belih jednostavno mora da se savlada u Beogradu jer ako su crno-beli tim koji pretenduje na ozbiljne rezultate u elitnom kontinentalnom takmičenju, onda najlošija ekipa mora biti nadigrana - a to je u ovom trenutku Alba iz Berlina.

Nemački predstavnik stiže u Štark Arenu (20.45, Sportklub 1) sa samo jednom pobedom u dosadašnjem delu Evrolige. Nadigrali su, ili bolje rečeno, izenadili su Olimpiju iz Milana. Sve ostale mečeve su gubili i baš zbog toga su u trenutno 18. tim na tabeli. Niko nije lošiji od Albe iz Berlina, čak ni Asvel koji se preporodio otkako je dođao Đanmarko Poceko. Uostalom, Asvel je baš u sredu slavio u Berlinu.

Izabrane vesti

Zato ništa drugo ne preostaje crno-belima nego da najzad pokažu pravo lice, da istrče na parket Arene, dokažu i sebi i navijačima da se svi trenutni problemi mogu prevazići i da se najzad neko savlada bez drame, oscilacija, muka i kidanja živaca.

To... Budimo realni, Partizan do sada nije pokazao. Na većini mečeva su se crno-beli mučili, ili su gubili prednost ili su bili u žestokom deficitu pa su morali da se vraćaju sa ivice provalije. U tome su uspeli protiv Crvene zvezde, ali ne protiv Mege, Igokee, Baskonije i Bajerna. Svi ovi protivnici su u triler finišima pokazali više pameti i smirenosti od Partizana. Svestan toga je i Željko Obradović.

"Dva poraza uopšte nisu bitna. Bajern je imao četiri vezana, pa je odigrao kako je odigrao. Nemamo vremena ni da patimo, ni da se radujemo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, probaš da probudiš neke stvari u njima, da svi budu na istoj liniji i to je ono što nam nedostaje. Što imamo uspone i padove tokom utakmica i, naravno, detalji koji su dosad bili prisutni i zbog kojih smo gubili utakmice. Odbrambeni skok i u trenucima kada se lomi utakmica se odigra pametnije. Neke utakmice smo odigrali izuzetno pametno i dobro odigrali, znali kako da napadamo, a bilo je trenutaka i kada nismo to znali da radimo. U tom smislu se rade sve moguće korekcije", rekao je Obradović.

Na papiru, Partizan Mozzart Bet je neuporedivo bolji od Albe. Crno-beli su trenutno drugi najefikasniji napad u čitavom takmičenju sa 85,9 poena u proseku, dok je Alba pri dnu, tek na 15. mestu sa 76,8 poena u proseku. U svi kategorijama procenta šuta crno-beli dominiraju u odnosu na klub iz Berlina... Jednostavno, sve ide na ruku crno-belima. Problem je naravno što i na nekim prethodnim mečevima je na papiru Partizan trebalo da pobedi, ali nije. Uglavnom u neizvesnim završnicama.

"Potrebno nam je kratko pamćenje zbog velikog broja utakmica. Ne želimo da uđemo u seriju poraza. Činjenica je da nešto radimo kako treba čim imamo priliku da pobedimo svaku utakmicu, ali potrebno je isto tako da popravimo neke detalje kako bismo to zapravo uradili", rekao je Pi Džej Doužer.

Pored činjenice da bi na ovom meču Partizan trebalo da izbegne triler završnicu, izabranici trenera Obradovića morali bi i da spreče protvničke igrače da se razlete na terenu. Bili smo svedoci prethodnih nedelja kako pojedinci baš protiv Partizana eksplodiraju kao što je to uradio Mladen Jeremić sa Igokeom ili Karsen Edvards na meču u Minhenu. Što se Albe tiče, dva imena se definitivno izdvajaju. Pošto više nema Luka Sikme u dresu kluba iz Berlina, sada je sav teret spao na Johanesa Timana koji je najbolji strelac tima sa 13,4 poena po meču, a odmah iza njega je Sterling Braun sa 13 poena u proseku. Ukoliko ekipa Željka Obradovića pronađe način da njih dvojicu zaustavi, pobeda ne bi trebala da se dovodi u pitanje.

Jedan od aduta Partizana je Bruno Kabloko. Novopridošli centar koji je zablistao na debiju Evrolige protiv Bajerna. Ubacio je 19 poena, pogodio tri trojke, snažno zakucao, igrao solidnu odbranu, skakao... Ipak na kraju sve to nije krunisao pobedom, ali je pokazao da će biti od velike koristi klubu iz Humske, a uz to dobro zna kako je igrati protiv Albe iz vremena kada je sa uspehom nosio dres Ulma.

"Navikavam se na sistem novog trenera i kluba. Mislim da napredujem i da mogu da pomognem timu na razičite načine kao što sam to uradio protiv Bajerna", rekao je Kabloko.

Ukoliko Partizan zaista odradi sve ono što predviđamo, vratiće se na pobednički kolosek i doći do učinka od 4-5 što definitivno mnogo lepše zvuči od 3-6. Doduše ko se seća prošle sezone, crno-beli su bili u jednom momentu baš na učinku 3-6. Bilo je i 4-9... videćemo da li će se istorija ponoviti.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Fenerbahče 78:73

/Braun 18 - Biberović 18/

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

/Piters 28 - Nedović 26/

Olimpija Milano - Anadolu Efes 92:76

/Šilds 18 - Klajburn 18/

Real Madrid - Monako 91:74

/Musa 21 - Motejunas 14/

Petak

19.00: (1,50) Žalgiris (16,0) Bajern (3,00)

20.00: (2,10) Asvel (15,0) Baskonija (1,90)

20.15: (1,60) Panatinaikos (16,0) Virtus Bolonja (2,65)

20.30: (1,25) Barselona (17,0) Valensija (4,70)

20.45: (1,20) Partizan Mozzart Bet (19,0) Alba (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanAlba BerlinEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara