Sudije urnisale Čelsi, Junajted ne odustaje od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.02.20. | 22:57

Na Stamfordu 2:0 za tim Olea Gunara Solskjera

Tri sporne odluke, za svaku zasebnu mogli bismo da kažemo da spade u kategoriju 50/50, odnosno onih koje sum ogle da odu i na jednu i na drugu stranu. Ali kakako je svaka od te tri ključne odluke išla u korist Mančester junajteda onda možemo da kažemo da bi s Čelsi s pravom mogao da besni zbog sudije Entonija Tejlora. U 26. kolu Premijer lige Mančester junajted je nasred Stamford Bridža slavio sa 2:0, dok Plavcima ostaje da žale zlu sudbinu, pomilovanje za Harija Megvajera i dva poništena gola domaćeg tima.

Na drugoj strani, prvo Antoni Marsijal posle majstorskog centaršuta Arona Van-Bisake, pa onda Megvajer na savršeno ubacivanje Bruna Fernandeša iz kornera. Dovoljno za 2:0, posebno s obzirom na to da bismo mogli da pričamo i da li je Megvajer uopšte smeo da bude na terenu u tom 66. minutu kada je pogodio za konačan rezultat.

Izabrane vesti

Megvajer je naime još u prvom poluvremenu u padu posle jednog duela sa zemlje šutnuo Mišija Batšuajija u međunožje, možda bi bilo preoštro reći da je to uradio namerno, ali bi bilo i previše naivno kazati da nije imao pojma šta radi. Međutim, Tejlor je ostao nem.

Ali se zato oglasio kod naredne dve sporne situacije. I ako za onu situaciju pri rezultatu 0:2 možemo da kažemo da je apsolutno ispravna, mada je živ niko ne bi svirao da nema video tehnologije, jer je Olivijeu Žiru palac bio u ofsajdu, onda kod prvog poništenog gola Plavci imaju sve pravo da se bunde. Gol Kurta Zume poništen je zbog navodnog faula Cezar Aspilikuete nad Brendonom Vilijamsom, možemo da pričamo o tome da li je tu bilo dovoljno intenziteta ili je 19-godišnji fudbaler teatralno pao. A i ne moramo, jer isti tim intenzitetom je prethodno Fred gurnuo Aspilikeutu na Vilijamsa. Čini se u stvari da je u tom trenutku Tejlor napravio najveći previd, a da nije bilo bi 1:1 i sve bi možda otišlo u sasvim suprotnom smeru.

Ovako, ostaje Junajtedu razlog za zadovoljstvo zbog toga što su se vratili u trku za Ligu šampiona – petoplasirani Totenhem sada je samo dva boda ispred, a znamo da je Mančester Siti, bar dok ne vidimo kako će proći žalba na sudu u Lozani, izbačen iz Evrope – ali i zbog toga što je Erik Baji odigrao prvi meč za Junajted još od aprilskog sudara sa Plavcima. I bio je vala dosta dobar, sjajnim uklizavanjem sprečio je siguran gol Matea Kovačića. Debitovao je i Odion Igalo

Van-Bisakina asistencija za Marsijala takođe je zaslužila sve pohvale, Bruno Fernandeš je opet bio stalna pretnja po protivnički gol, pa je Junajted uostalom i postigao svoje prve pogotke još otkako se povredio Markus Rašford.

Sa druge strane, samo loše vesti za Plavce. N’Golo Kante je zbog povrede morao van igre već posle 11 minuta igre, Batšuaji se još jednom pokazao kao sasvim prosečan – ako i toliko – napadača i prosto ne shvatamo zašto ima prednost u odnosu na Žirua… Domaći teren je pride postao ozbiljan problem za Plavce, u poslednjem meču na Stamfordu nisu uspeli da savladaju Arsenal sa 10 igrača, danas nisu bili gori tim, ali objektivno nije baš ni da su blistali. A u narednih devet kod kuće će igrati i gradski derbi sa Totenhemom, pa i sa Bajernom u Ligi šampiona,

Nije ovo bila dobra uvertira, posebno jer je Junajted prilično loš na gostovanjima, uostalom u 2020. je generalno loš, pa je u poslednjih pet kola osvojio samo četiri boda. Večeras još tri. Nije to svakako kvalitet koji može da napadne titulu, ali jeste zadržao nešto od onog velikog kluba. Recimo, to što najbolje rezultate ostvaruje baš protiv najjačih rivala. Pa je tako dva puta ove sezone slavio na Etihadu, igrao nerešeno s Liverpulom na Old Trafordu, savladao Totenhem, čak tri puta Čelsi

PREMIJER LIGA - 26. KOLO:

08.02.

Everton - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Rišarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Brajton - Votford 1:1 (0:1)
/Marijapa 78ag - Dukure 19/

09.02.

Šefild - Bornmut 2:1 (1:1)
/Šarp 45, Lundstram 84 - Vilson 13/

Petak

Vulverhempton - Lester 0:0

Subota

Sautempton - Barnli 1:2 (1:1)
/Ings 18 - Vestvud 2, Vidra 60/

Norič - Liverpul 0:1 (0:0)
/Mane 78/

Nedelja

Aston Vila - Totenhem 2:3 (1:2)
/Alderveireld 9ag, Engels 53 - Alderveireld 27, Son 45+2, 90+4/

Arsenal - Njukasl 4:0 (0:0)
/Obamejan 54, Pepe 57, Ozil 90, Lakazet 90+5/

Ponedeljak

Čelsi - Mančester Junajted 0:2 (0:1)
/Marsijal 45, Megvajer 65/

Sreda
20.30: Mančester Siti - Vest Hem

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara