Od rukija sezone do NBA zabrane zbog droga - Tajrik Evans traži klub u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 16:02

Baskonija i Olimpijakos traže bekove...

Decenija je prošla. I svet se za 180 stepeni okrenuo za Tajrika Evansa. Svojevremeno “ruki“ sezone u NBA ligi dočekao je da ga menadžeri danas nude po Evropi kao nekakvog nedokazanog Amerikanca.

A Evans je sve samo ne nedokazan. U ovih deset sezona u NBA ligi 29-godišnji Amerikanac je samo jednu završio sa manje od prosečno 10 poena po meču. U toj prvoj sezoni je kao igrač Sakramenta ubacivao 20,1 poen po utakmici. Pre samo dve sezone je u Memfisu davao 19,4. Jesto to NBA nivo, ali je Evansov problem bila – droga.

Izabrane vesti

Prošlog maja Evans je diskvalifikovan iz NBA lige što po kolektivnom ugovoru može da se uradi samo ako je igrač tri puta pao na doping testu – što se u Tajriku nije desilo – ili ako makar jednom prekrši pravila o korišćenju droge, one prave. Kokaina recimo, ili LSD-a, metamfetamina, opijata... Zbog toga, Evans do 2021. neće moći da igra u NBA ligi.

Ali za Evroligu nema smetnji, pa su menadžeri krenuli da ga nude najboljim klubovima sa Starog kontinenta. Zna se da beka traže Baskonija i Olimpijakos, pa se ta dva kluba nekako po automatizmu dovode u vezu sa Evansom. Problem je naravno što su finansijski zahtevi Evansa viši od onog što evropske ekipe u ovom trenutku mogu da plate. Bar većina njih.

Opet, Tajrik Evans je u pitanju. Možda neko odreši kesu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara