FOTO: FIBA
FOTO: FIBA

Od svih skupocenih pojačanja "Dinos" predvodio PAO do prve gostujuće pobede

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.11.23. | 22:03

Vratio se i Vildosa, Slukas konačno odigrao pristojno

Možda je prethodnog leta Panatinaikos potrošio brdo para na Kostasa Slukasa, ali daleko od toga je Olimpijakosova "izdajica" najbolji igrač tima u dosadašnjem toku sezonu. Neočekivani heroj gotovo svih važnih pobeda Atinjana od početka takmičarske godine je Konstantinos "Dinos" Mitolgu. Momak koji je prethodnu sezonu propustio zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava pre oko dve sedmice bio je najefikasniji igrač u pobedi nad omraženim rivalom Olimpijakosom u Pireju, a ove večeri ubacio je 24 poena u trijumfu nad berlinksom Albom 99:85, prvom gostujućem u Evroligi ove sezone.

Nije posložio Ergin Ataman tim na očekivani način. Generalno loši rezultati, uz tek poneki dragoceni trenutak (poput te pobede u Pireju) nisu bili dovolljni da ubede navijače iz zelenog dela grčke prestonice da Turčin obavlja dobar posao. Iskopristio je PAO ove večeri idelanu priliku da trijumfuje u Mercedes Benc areni protiv ekipe koja je uz Asvel do sada pokazala najmanje u elitnom evropskom takmičenju.

Izabrane vesti

U prvi mah izgledalo je da ni ove večeri šestostruki šampion Evrope neće imati lak zadatak, jer se Alba dobro držala sve do pred kraj prvog poluvremena. Uz odličnog Mitolgua, PAO je uspeo da se odlepi i zahvaljujući oporavljenom Luki Vildosi. Argentinac je prethodnih dana dovođen u vezu s prelaskom u Olimpiju Milano, ali je pruženom partijom u Nemačkoj možda bar za sada produžio ostanak u Panatinaikosu. Bivši košarkaš Crvene zvezde dao je 13 poena, uz četiri asistencije i dva skoka, za oko 30 minuta na parketu.

U najvećem delu drugog poluvremena PAO je imao sigrunu zalihu od desetak poena razlike, a konačno je i Kostas Slukas počeo da opravdava barem delić 2.800.000 evra, koliko mu sleduje po letos potpisanom ugovoru. Dao je 14 poena, uz šut iz igre 5/10, značajan doprinos dao je i sa šest asistencija. Javio se i Marijus Grigonis sa nekoliko važnih pogodaka u četvtoj četvrtini, u trencima kada je Alba pretila da meč uvede u neizvesnu završnicu.

Najefikasniji Mitolgu dao je 24 poena, 16 je ubacio Grigonis, 14 Slukas, 13 Vildosa, 11 Aleksander Balcerovski. Alba je ostala na samo jednoj pobedi iz sedam gola, i utisak je da se u njenioj igri i dalje najveći deo svodi na individualni kvalitet Sterlinga Brauna. Bivši NBA igrač ubacio je 17 poena, koš više od Johanesa Timana.

Nakon sedam kola Panatinaikos ima skor 3-4 i sleduje im odličan raspored, tri uzastopna meča u OAKA areni, protiv Žalgirisa, Virtus Bolonje i Valensije.

EVROLIGA, SEDMO KOLO

Četvrtak

Olimpijakos – Baskonija 74:75

/Kenan 23, Piters 22 – Moneke 20/

Anadolu Efes - Žalgiris 86:82

/Klajburn 20 - Evans 20/

Olimpija Milano – Valensija 83:52

/Mirotić 19 - Harper 10/

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče 85:84

/Kaminski 15 - Hejs 23/

Real Madrid – Virtus 100:74

/Kampaco 18 - Belineli 15/

Petak

Alba - Panatinaikos 85:99

/Braun 17 - Mitoglu 24/

Barselona - Crvena zvezda 86:81

/Parker 20 - Mitrović 22/

Monako - Asvel 80:70

/Dijalo 21 - Luvavu 18



tagovi

Alba BerlinKK PanatinaikosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara