Entoni Edvards i Kajri Irving (©AFP)
Entoni Edvards i Kajri Irving (©AFP)

Odbrana Dalasa je zatvorila Minesoti ulaz u reket, mogu li Edvards i drugari to da poprave?

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 19:05

Mavsi posle brejka lakše dišu i imaju sve u svojim rukama

Nije nam puno trebalo da vidimo da će ovo da bude fantastična serija. Dalas je pobedio u prvom meču, oduzeo prednost domaćeg terena Minesoti, ali Timbervulvsi takođe mogu da budu zadovoljni onim što se događalo pre dva dana. Poraženi su iako Entoni Edvards nije bio raspoložen, a Luka Dončić i Kajri Irving su kombinovao postigli 63 poena. Uz to su praktično bili na nekoliko lopti od pobede. Zvuči kao razlog za optimizam.

Ono što može da brine Minesotu i trenera Krisa Finča je činjenica da je Edvards u drugom poluvemenu izgledao jako umorno. Iako je Derik Džons odigrao odličnu odbranu na njemu, ne bi se saglasili da je on najveći razlog zbog kojeg Edvards nije izgledao onako kako je izgledao u većem delu serije protiv Denvera. Veći je krivac za to Kajri Irving.

Izabrane vesti

Nije on bio zadužen u odbrani za Edvardsa, već je Edvards čuvao njega. Ispričao je Irving da ga je oduševilo što je mladi Amerikanac odmah na početku meča rekao 'on je moj' i pokazao na Irvinga. Možda ga je to motivisalo da doslovno izmasakrira ponajboljeg protivničkog igrača u prvoj četvrtini utakmice. Realizovao je Irving napad za napadom, postizao koševe kako god je želeo, a njegov odličan početak usmerio je utakmicu u pravcu trijumfa Dalasa. Kasnije je Finč sklonio Edvardsa sa Irvinga, ali u većem delu serije će se ponavljati ovaj 'meč-ap' jer Minesota ne sme sebi da dozvoli da Majk Konli ide na Irvinga.

Edvardsa tako čeka težak zadatak na obe strane parketa i sada treba da vidimo može li on već sad, sa 22 godine, da se nosi sa pritiskom. No, biće mu potrebno i da ekipa pomogne, posebno Finč koji nikako da nauči jednu lekciju s rotacijama. Rudi Gober i Kajl Anderson jednostavno ne smeju da budu zajedno na parketu. Gober nema nikakav šut osim onog oko koša, Anderson ima i poludistancu, ali ništa dalje od toga. Kad je već tako, onda je jasna odluka Maveriksa da ih puštaju na šutevima i tako napad Minesote učine bezopasnim. Anderson, a posebno Gober su i te kako važni za ovaj tim i moraju da igraju, ali ne zajedno. Ako je cena toga da Anderson ima manju minutažu onda tako i treba da bude.

Edvardsova loša utakmica je pokazala koliko je Minsesoti važna kombinacija Karl-Entoni Tauns - Naz Rid. Njih dvojica donose timu mnogo toga u napadu - imaju dobar šut za tri, agresivni su na ulazima, imaju solidnu leđnu tehniku, dobri su u skoku, a sve bolji i u odbrani, posebno Tauns koji se dramatično podigao u tom segmentu. Dobre igre njih dvojice mora da prepozna Finč te da poziva više akcija za njih, a možda bi mogao dati više minuta njima u paru. Svaki put kad bi oni igrali zajedno, bilo u ovoj utakmici, bilo u seriji protiv Denvera, to je izgledalo jako dobro.

Šta se Dalasa tiče, oni su stvarno dobro iskoristili gotovo sve prilike koje im je Minesota dala. Irving je bio raspoložen na početku utakmice, Dončić mu se priključio, a posebno je pokazao da može da igra protiv Džejdena Mekdenijelsa i to uglavnom u igri leđima prema košu. Fizički je jači i to je koristio koliko god je to mogao.

Maveriksi su dobro iskoristili činjenicu da su Gober i Anderson bezopasni šutu spolja i koncentrisali se na odbranu reketa i ulaza pod koš što je jako oružje Minesote. Postigli su Vukovi zbog toga čak 18 trojki, ali nisu uspeli da dođu do pobede pa večeras moraju da uspostave igru u protivničkom reketu. Ako u tome uspeju, biće jako blizu pobedi i to bez obzira na to koliko Edvards bude umoran. Nadamo se da neće jer smo zaslužili da gledamo savršenu košarku.

Finale je Zapada, ovo mora da bude klasna serija.

NBA LIGA - FINALE ZAPADA

Subota:

02.30: (1,50) Minesota (13,0) Dalas (2,95)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaMinesota TimbervulvsDalas MaveriksKajri IrvingLuka DončićEntoni EdvardsRudi Gober

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara