(© MN Press)
(© MN Press)

Ognjen Dobrić: Partizan zna da se vraća iz velikog minusa, nedostaje mi druženje sa Aleksom

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.02.24. | 16:18

“Nama je veći problem igranje na strani, nego u Bolonji”, kaže krilo Virtusa pred duel sa Parnim valjkom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Bolonje)

Prošle godine suparnici na više frontova, letos zajedno u Manili, imaju i zajedničku fotografiju sa proslave srebra sa Mundobasketa da dokažu koliko su bliski, a biće opet istovremeno na terenu Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović. Samo na suprotnim stranama.

Izabrane vesti

Kao lane dok su vojevali u okviru večitih derbija, dok ih u petak veče čeka bitan evroligaški obračun, u kome će Virtus tražiti iskupljenje za poraz od Barselone, a Partizan Mozzart Bet za još jedan neuspeh na strani, ovoga puta u Monaku.

Mada, kako god da se okonča duel u Bolonji, poštovanje srpskih reprezentativaca je primetno.

Poslednjih dana sam se više čuo sa igračima Partizana, nego sa bivšim saigračima iz Zvezde”, smeje se Dobrić tokom razgovora sa srpskim izveštačima pred trening Virtusa. “Najviše sam pričao sa Aleksom Avramovićem, ali i Ognjenom Jaramazom, kao i Urošem Trifunovićem. Hteli smo malo da se vidimo, da ih pozdravim, pošto je prošlo dosta vremena od poslednje reprezentativne akcije. Od septembra nismo bili zajedno i zato mi svi nedostaju”.

Neće košarkaši Partizana i Dobrić biti jedini Srbi u Segafredo arena, pošto je najavljen i dolazak Grbobara. Otud, poslednjih dana mnogi pitanju Ognjena da li bi on mogao da pomogne zemljacima.

Nema šanse… Hala je odavno rasporodata. Velika je potražnja, pokušao sam da izađem u susret, ali nisam usepo. Uvek je tako kad dolaze Zvezda ili Partizan, ali će svakako biti gostujućih navijača, lep ambijent, jedva čekam utakmicu”.

Za Ognjena je najbitnije da je opet na raspolaganju treneru Luki Bankiju, posle zalečene povrede iz meča prvenstva sa Pezarom.

Oporavio sam se, vratio u takmičarski proces, odigrao nekoliko minuta protiv Barselone, uverio se da je sve u redu iI nadam se da ću na osnovu toga moći dalje da napredujem, ali… Specifična je situacija, previše utakmica, nema vremena za treninge, zbog čega smo primorani da se na ovaj način vraćamo iz povreda”.

Virtus jeste zabeležio četiri poraza u minulih pet evroligaških kola, međutim, u tom periodu nije mogao da računa na povređene Tornika Šengeliju i upravo Dobrića. Obojica su spremni za sudar sa ekipom Željka Obradovića.

Zbog pada forme, između ostalog usled povreda, pali smo i na tabeli, ali se nadam da ekipa iz ovoga može da izađe jača. Normalno je da na velikom uzorku utakmica usledi pad, u našoj ekipi je dosta igrača koji znaju kako da se vrate posle poraza i zato možemo da pokažemo lice iz prvog dela sezone”.

A u njemu je savladao Partizan u Štark arena.

“Odigrali smo tada odličnu utakmicu, možemo da izvučemo dosta stvari iz nje i da u našoj dvorani odigramo bolje. Daleko od toga da će biti laka ili ubedljiva pobeda, jer je Partizan kvalitetna ekipa, svakog može da nadigra. Moramo da budemo obazrivi, jer crno-beli mogu lako da se vrate iz velikog minusa ili da steknu ogromnu prednost. Pokazali smo da sa njima možemo i sad hoćemo ponovo”.

Virtus je peti na tabeli, Partizan deseti, ali ima dovoljno prostora za oba tima do kraja da ispune ambicije.

Cilj je plasman u TOP osam. Posle dobrog prvog dela sezone svesni smo da imamo kvalitet i nadam se da ćemo se vratiti igrama od ranije”, priželjkuje Dobrić. “Pogledali smo meč sa Barselonom, na kome smo dosta grešili, iz takvih stvari možemo samo da učimo. Nama je veći problem kad smo na strani, dok smo pred našim navijačima dosta bolji”.

Isto važi i za Partizan.



tagovi

VirtusVirtus BolonjaOgnjen DobrićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara