Eli Okobo (©Starsport)
Eli Okobo (©Starsport)

Okobo se vratio posle suspenzije i odmah spasao Monako poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 21:52

Le Man pretio da iznenadi prvaka Francuske, ali mu Eli Okobo nije dozvolio

Zbog nesuglasica sa saigračima tokom utakmice, Monako je suspendovao Elija Okoboa na neodređeno vreme. Bilo je čak priče da bi mogao da se preseli na pozajmicu u turski Bahčešehir, ali je uprava francuskog šampiona momentalno demantovala glasine, a sada i vratila reprezentativca u tim. U prvom susretu po povratku iz suspenzije, levoruki bek je bio junak Kneževa. Posle slabog drugog poluvremena bili su na pragu poraza kod kuće od Le Mana, ali je Okobo postigao ključne poene u završnici i doneo ekipi Saše Obradovića pobedu 78:74.

Okobo je pri rezultatu 73:74 u poslednjim sekundama pogodio pod faulom, potom realizivao slobodno bacanje i doveo Monako na prag trijumfa. Branilac titule je tako ostao na samo jednom porazu u francuskoj LNB Pro A ligi ove sezone, a sačuvao je i oreol nepobedivosti na domaćem terenu (9-0). Naravno, ubedljivo je prvi na tabeli sa učinkom 18-1.

Izabrane vesti

Okobo je bio junak, ali je Teri Tarpi bio igrač utakmice sa 15 poena i šest skokova. Ispratili su ga Blosomgejm sa 13, Okobo sa 11 i Donatas Motiejunas sa 10 poena. U poraženoj ekipi 19 poena Trevora Hadžinsa, 13 je, uz devet skokova, dodao Vilijams Narase, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Dešon Švarc.

Dok se Monako šepuri na vrhu tabele, Asvel uprkos trijumfu nad Metropolitanom od 79:103 kasni četiri pobede za liderom. Upisao je drugi vezani trijumf u domaćem prvenstvu pod vođstvom trećeg trenera od početka sezone, Pjerika Pupea, protiv ubedljivo poslednjeplasiranog tima lige.

Bivši NBA košarkaš Majk Skot je bio najefikasniji u ubedljivoj pobedi sa 20 poena, a ispratili su ga Žofri Lovernj sa 15 poena, Jusufa Fal sa dabl-dablom od 14 poena i 11 skokova, Dešon Tomas sa 13 poena, kao i Pariz Li i Embaje Endiaje koji su dodali po 10 poena.

Što se tiče Metropolitana, koji je posle odlaska Viktora Vembanjame i Bilala Kulibalija u NBA značajno smanjio budžet i pao na dno francuske lestvice, iskusni Slovenac Alen Omić je upisao moćan dabl-dabl sa 24 poena i 13 skokova, a ispratio ga je Džordan Tiodor sa 22 poena. Paulijus Sorokas je još bio dvocifren sa 13 poena, a još samo trojica igrača poražene ekipe upisala su se u listu strelaca.



tagovi

KK MonakoAsvelMetropolitanKK Le ManEli OkoboTeri TarpiSaša ObradovićAlen OmićMajk Skot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara