Džulijus Rendl (AFP)
Džulijus Rendl (AFP)

Ol star zvezda Niksa za novi sjaj zahvalna crno-belom asu: Kod Ledeja na časovima evropske košarke

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 14:06

Džulijus Rendl tokom predsezone demonstrirao raznovrsniju igru nego ranijih godina

Niksi su u poslednjih devet sezona samo jednom dostigli plej-of, 2021. godine. I nisu daleko odmakli. Na startu ih je "pregazila" Atlanta (4-1). Prošlo je 22 godine otkad su igrali konferencijsko finale, 23 od velikog finala (izgubili od Sparsa 4-1), a na titulu čekaju još od 1973. godine. U najvrednijem klubu/franšizi na svetu (6.012.000.0000 dolara prema poslednjoj proceni Sportika s kraja prošle godine), svesni su da bi taj period od poslednjeg šampionskog slavlja do sledećeg verovatno biti duži i od pola veka, ali veruju da bi u aprilu mogli da odu nekoliko koraka dalje u odnosu na prerthodnu sezonu koju su završili na 11. mestu konferencije, bez plej-of ulaznice.

Jedan od glavnih pogona tima na tom putu, uz Džejlena Bransona i Derika Rouza, trebalo bi da bude ol-star krilo (iz 2021. godine) Džulijus Rendl, koga šut nije preterano služio u četiri predsezonske utakmice. Ali za razliku od prethodnih godina zvezda Niksa je donosila mnogo brže odluke, više asistirala i stalno se kretala.

Izabrane vesti

Ukratko, Rendl pokazao je daleko više raznovrstosti u igri, što se održavalo i na rezultat Njujorka (završio je pripremni period sa skorom 3-1).

"Mislim da se svesno trudio. Poznato je da drugi timovi fokusiraju odbranu na njemu, često ga udvajaju. Zato pokušavamo da sve više koristimo njegove svestranost, kako bi dobili neke lakše koševe. Koristimo ga na različite načine, kreiramo kretnje kako bismo mu otvorili prostor i omogućili da donosi brže odluke. Najbolji je kada tako igra", kaže trener Tom Tibodo.

Četvrtak, 1.30 časova: (1,40) Memfis (14,0) Nujork (3,35)

Zanimljivo da je Rendlov novi stil poledica, kako kažu njujorški mediji, letnjeg ubrzanog kursa sa Evrobasketa. I to zahvaljujući njegovom prijatelju i nekadašnjem kolegi iz studentske klupe fakulteta Teksas, a drugu godinu zaredom člana Partizan Mozzart Beta Zeka Ledeja.

"Video samo kako NBA uzima od njih (Evrope) mnogo igračkih principa. Ledej mi je pokazivao stvari koje (tamo) rade igrači na mojoj poziciji, kako igraju i slično. Učim kad mogu. Naučite i pokušajte da budete bolji i uzmite male delove od njih", objasnio je Rendl.

Niksi će na startu sezone, u noći između srede i četvrtka (1.30 po srednjovropskom vremenu) biti gosti Memfisa.


tagovi

Njujork NiksNBA ligaDžulijus RendlZek Ledej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara