Vasilije Micić (©Shutterstock)
Vasilije Micić (©Shutterstock)

Olimpija srušila evropskog prvaka: Hajnsova blokada nad Micićem i Šildsov šoutajm presudili Efesu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 22:32

Manekeni slavili u dramatičnoj završnici u Mediolanum forumu - 73:66

Živa je Olimpija Milano, igraće minimum još dve utakmice u seriji. Mediolanum forum kliče Šejvonu Šildsu, ušao je u njega duh Šejna Larkina u završnici, ispogađao je lude šuteve i zabrinuo Ergina Atamana. Ukrao je Šilds šou Vasiliju Miciću i Larkinu, ukrao je Efesu pobedu i poveo Olimpiju do izjednačenja – 73:66.

Stekao je Efes ozbiljnu prednost u seriji napravljenim brejkom na startu, ali nije u potpunosti anestezirao Olimpiju. Još jedna pobeda sa gostovanja bila bi mač nad vratom milanskog tima, ova – sve je otvoreno. Ali, ako je negde Efes ubitačan, onda je to na Bosforu. Izbegla je Olimpija čišćenje, pokazala je zube aktuelnom šampionu Evrope, odbila je drugi udar i došla do narednog cilja: makar jednog brejka u Istanbulu.

Izabrane vesti

Ubio je turski klub bilo kakvu neizvesnost u prvoj utakmici, Vasilije Micić i Šejn Larkin zatrpali su koš Olimpije i pokazali da su i dalje najbolji bekovski tandem u Evroligi, no, ipak, ni njihova kvalitetna igra nije uvek garant trijumf. Živi i umire Efes od šuta za tri poena i prevashodno učinka srpskog organizatora igre i Larkina, a njih u završnici nije bilo. Ni mrvicu prostora nisu dobili, ishitreno su vukli poteze i forsirali iz teških pozicija. A, kada bi i probili, sačekao bi ih Kajl Hajns. Federi u nogama, nebeski skok i rampa Miciću u finišu podstakli su Šejvona Šildsa da uzme nemoguće šuteve i – pogodi.

Dirigovao je Serhio Ćaćo Rodrigez sve do završnice, a onda je pistu prepustio Šildsu i nije se pokajao. Uživao je španski genije u majstorijama Amerikanca, koji je postao dželat Efesa. Prvak Evrope bio je bez rešenja za Šildsa, niko nije mogao da ga sačuva. Doveo je atmosferu u Mediolanum forumu do usijanja i poništio je sve dobro što je u poslednjim minutima utakmice napravio Šejn Larkin.

Mogla je Olimpija da prelomi meč u svoju korist mnogo ranije, ali nije uspela da održi dvocifrenu prednost kreiranu u trećem kvartalu. Olako je potrošio milanski klub teško izgrađen plus od deset poena. Dopustio je prošlogodišnjem MVP-ju Evrolige da uđe u seriju, odbrana nije bila na visini, ali je ono najbolje, ipak, ostavila za kraj. Poslednje poene Miciću je dozvolila da postigne sredinom odlučujućeg perioda.

I pored toga što je u finišu bio zaustavljen, Vasilije Micić bio je uz Šejna Larkina najefikasniji u Efesu. Postigao je 18 poena, jedan manje od Amerikanca, dok je Efesov duo ludim koševima iz naskoka i sa linije penala prešišao Šejvon Šilds. Ključan čovek za Olimpijinu pobedu i izjednačenje u seriji ubacio je 21 poen, a u timu Etorea Mesine dvocifren je bio još samo Serhio Rodrigez, koji je meč završio sa 17.

EVROLIGA - PLEJ-OF (DRUGE UTAKMICE)

Četvrtak

Barselona - Bajern 75:90 /1:1 u seriji/

/Laprovitola 16 - Tomas 25/

Olimpija Milano - Efes 73:66 /1:1 u seriji/

/Šilds 21 - Larkin 19/

Petak

18.00: (13.0) Olimpijakos (16.0) Monako (3.90) /1:0 u seriji/

20.45: (1.35) Real Madrid (16.0) Makabi Tel Aviv (3.50) /1:0 u seriji/

NAPOMENA: Na fajnal for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

Anadolu EfesOlimpija MilanoEvroligaŠejvon ŠildsKajl HajnsVasilije MicićŠejn Larkin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara