Jorgos Barcokas (Star Sport)
Jorgos Barcokas (Star Sport)

Olimpijakos se naoštrio za Partizan, Barcokas uzeo Dudi Ivkoviću status rekordera

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 22:14

Četiri dana pre nego što bude gostovao Partizanu u jednoj od najvažnijih utakmica sezone iz vizure crno-belih

Do pre pet dana negovao je Olimpijakos seriju od 15 pobeda u svim takmičenjima. Zatim je ubedljivo poražen od Efesa u Istanbulu, pa se dva dana kasnije iskalio na Asvelu. Vikend su pirejski crveno-beli iskoristili za novu demonstraciju moći, ovoga puta u domaćem prvenstvu. Sa 30 razlike pregazili su fenjeraša Apolon iz Patrona (63:93) i pokazali da će sredinom nedelje naoštreni stići u Beograd, na megdan Partizanu.

Jorgos Barcokas je večeras postao Olimpijakosov rekorder. Pretekao je Dušana Dudu Ivkovića i profilisao se kao trener sa najviše pobeda u ligaškom delu sezone grčkog šampionata u istoriji Olimpijakosa. Sada je na koti 113, a verovali ili ne, uspeo je to da uradi iz samo 119 utakmica (neverovatnih 94,95 procenata).

Izabrane vesti

Namestio je grčki velikan nišanske sprave četiri dana pre sudara sa Partizan Mozzart Betom. Ispalio 26 trojki i pogodio 13, a pobedu izvojevao sa čak 28 timskih asistencija. Filip Petrušev je odmarao nakon povrede zarađene u meču sa Asvelom, a blistao je Ajzeja Kenan van linije 6,75 i pogodio pet od sedam šuteva za tri poena. I u Beogradu bi trebalo da bude moćno oružje Olimpijakosa.

Iz vizure Partizana okršaj koji je na programu u četvrtak biće jedan od najvažnijih od starta sezone, a imaće popriličnu težinu i ako pitate Barcokasa i njegove momke. Olimpijakos još nije osigurao mesto među šest najboljih timova i u slučaju poraza od Partizana, Makabi bi mogao da zapreti.

Podsetimo, u prvom delu sezone Partizan i Olimpijakos odigrali su tesan meč u Pireju. Na kraju četvrte deonice bilo je 85:85, a grčki tim slavio je nakon produžetka sa 98:94.


tagovi

Jorgos BarcokasKK OlimpijakosDuda IvkovićDušan Duda Ivković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara