Olimpijakos se šalio u Berlinu, MVP partija Vezenkova i brutalni indeks 40

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 21:54

Tim iz Pireja deklasirao Albu – 93:60

Moglo je ovako nešto da se očekuje u duelu fenjeraša Albe i sigurno jednog od najvećih kandidata za osvajanje Evrolige, grčkog Olimpijakosa. Grci su došli, videli Berlin i našalili se sa Albatrosima. Dileme nije bilo, pošto je Olimpijakos surovom demonstracijom moći stigao do 17 pobede u Evroligi – 93:60.

Ali partija jednog čoveka dugo će se prepričavati. Bugarin Saša Vezenkov je u Berlinu pokazao da je s pravom prvi kandidat da ove sezone ponese titulu MVP igrača regularnog dela Evrolige. Pitanje je i da li će krilni košarkaš Olimpijakosa imati ozbiljnu konkurenciju, pošto je i do večerašnje kreacije bio ubedljivo prvi na listi najkorisnijih igrača.

Izabrane vesti

Međutim, Vezenkov je pomerio granicu sopstvenih dostignuća u Berlinu. Odigrao je simultanku sa odbranom Albe i duel završio sa neverovatnim indeksom korisnosti – 40. Sjajne brojke prate Vezenkova tokom cele sezone, ubitačan je van linije 6,75. Još tokom prve četvrtine duela sa Albom moglo je da se nasluti šta će Olimpijakos as uraditi odbrani Albe. Taj deo meča završio sa 12 poena i pet skokova. Koristio ga je maksimalno trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas čisto da mu pomogne da napravi istorijske brojke.

Na kraju je Vezenkov stigao do 28 poena i 13 sokova. Pogodio je četiri trojke iz šest pokušaja, i uz sve to imao i jednu asistenciju. Na njim je napravljeno četiri faula.

Uz Vezenkova odličan je bio i Tomas Vokap sa 15 poena i deset asistencija.


 


tagovi

KK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara