Košarkaši Olimpijakosa (©Starsport)
Košarkaši Olimpijakosa (©Starsport)

Olimpijakos ubedljivo do polufinala u plej-ofu grčkog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 18:53

Aris nije imao šansu

Posle 97:73 u Pireju, košarkaši Olimpijakosa savladali su Aris u Solunu 82:58 i tako obezbedili mesto u polufinalu grčkog plej-ofa.

Crveno-beli su zbog obaveza u doigravanju Evrolige dobili priliku da ranije završe sa obavezama u četvrtfinalu i to su maksimalno iskoristili, pa će imati dovoljno vremena da se odmore i spreme za prvi okršaj sa Fenerbahčeom (26. april, 20.45).

Izabrane vesti

U pobedničkom sastavu je tek nekoliko igrača provelo više 20 ili više minuta u igri, a Saša Vezenkov je odigrao ravno 20 i za to vreme ubeležio 19 poena, uz četiri skoka.

Prvog favorita za MVP-a Evrolige ispratio je još jednom Janulis Larencakis sa 14 poena, dok je Kostas Slukas proveo nepuna 23 minuta u igri i za to vreme upisao 11 poena i šest asistencija. Po 10 poena dodali su Mihalis Luncis i Alek Piters.

Vasilis Kavadas je bio najefikasniji u Arisu sa 13 poena, dok su na oproštaju od sezone dvocifreni bili i Čevez Gudvin sa 11, kao i Džoš Hegins koji je ubeležio dabl-dabl sa 10 poena i 11 skokova (šest asistencija).

Na polu puta da se pridruži timu iz Pireja u polufinalu je i Panatinaikos, koji je morao ozbiljno da zapne u završnici kako bi odbio nalet Kolososa i sačuvao višak. Na kraju 85:76 za ekipu Hristosa Serelisa, kojeg će na klupi Zelenih izvesno naslediti Ergin Ataman narednog leta.

Jorgos Papajanis je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 16 poena, a dva skoka su mu nedostajala i za dabl-dabl. Dvejn Bejkon je dodao 15 poena, uz šest asistencija i četiri uhvaćene lopte, dok je do 15 brojao i Derik Vilijams. Dvocifren sa 13 poena i Paris Li, dok je Mateuš Ponitka uz sedam poena imao i osam skokova, kao i šest završnih dodavanja.

U ekipi sa Rodosa se izdvojio Kristofer Kofi sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti, dok su po 10 poena dodali Dimitrios Kacivelis i Džejms Jang.



tagovi

KK OlimpijakosKK ArisGrčka 1Saša VezenkovJanulis Larencakis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara