Mario Hezonja (©Starsport)
Mario Hezonja (©Starsport)

Olimpijakos vuče traume iz finala Evrolige: Musa sipao kao Ćaćo u Kaunasu, dabl-dabl Hezonje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.12.23. | 22:11

Real Madrid ohladio Pirej, Serhio Ljulj kao u Kaunasu zapečatio sudbinu crveno-belima - 77:71

Ponekad se čini da su neuništivi, da su satkani od drukčijeg materijala. Da ima nešto posebno u toj beloj, kraljevskoj odori. I ima, nju oblače rođeni pobednici, ali prethodnih sedmica videlo se da košarkaši Real Madrida, ipak, nisu sa drugog sveta. Od krvi i mesa su. Dokazala je to Unikaha, otvorila je oči Fenerbahčeu. Mogao je da namiriše krv, dobio je najluđu utakmicu ove sezone u Evroligi. Možda bi i Olimpijakos da ne vuče traume.

Posledice od poraza u finalu Evrolige neće biti trajne, no pirejskim crveno-belima biće potrebno podosta vremena da se oporave. Doza straha i besomučno ispucavanje trojki, Olimpijakos je bio kao paralizovan u završnici. Ništa nije mogao da pogodi i Real Madrid je potvrdio da je poraz na Bosforu bio samo loš dan. Vratio se starim navikama i došao do 11. pobede u Evroligi – 77:71.

Izabrane vesti

Jorgos Barcokas nije želeo da vidi kako igrači pokušavaju da izigravaju heroje, a baš to je dobio. Dok su se Tomas Vokap, Šekil Mekisik i Janulis Larencakis u završnici utrkivali ko će da ispali trojku I tako “svuče” razliku, te uveća šanse Olimpijakosu da servira osvetu, Real Madrid je racionalno igrao. Ćus Mateo je dao loptu u ruke Fakundu Kampacu, uveo je u finišu Serhija Ljulja i – napravio pun pogodak.

Argentinski virtuoz bio je na pragu dabl-dabla, imao je devet poena i isto toliko asistencija. Dve su mu saigrači upropastili u poslednjim minutima. Ostavljao ih je same u ćošku, nisu to koristili, ali zato jeste Valter Tavares da autoritativno prikuca i pokaže ko je najdominantniji gorostas u igri pod obručima. Poentirao je, kasnije pokupio i skok, te omogućio Džananu Musi da stigne do lalih poena i skoro pa osigura trijumf Blankosima u Pireju.

Ipak, tačku na kompletnu priču morao je da stavi Serhio Ljulj. A, ko bi drugi…

Ne baš kao u Kaunasu, kada je zlatna levica tri sekunde pre kraja “ukrala” Grcima titulu. Sada je samo sa linije penala zapečatio sudbinu crveno-belima.

Serhija Ljulja nije bilo u većem delu susreta, no mogao je Real Madrid i bez njegovog velikog doprinosa. Jer, u Džanana Musu je iz pomenutog finala ušao duh Ćaća Rodrigesa. Sipao je iz svih pozicija, samo u trećoj četvrtini ubacio 16 poena, a meč završio sa 23. Od deset trojki Kraljevskog kluba dao je polovinu.

Maestralno je digrao Džanan Musa u Pireju, na podjednakom nivou bio je i Mario Hezonja. Momci sa Balkana su zadavali najviše problema odbrani Olimpijakosa. Hrvat ne samo da je trijumf potpisao sa 18 poena, već i sa dabl-dablom. Imao je i deset skokova.

Olimpijakos se nosio sa ekipom Ćusa Matea u reketu, međutim, zakazala je dalekometna paljba. Ni 30 odsto domaćin nije šutirao za tri poena, a u serijama je bio u stanju da pogađa samo Tomas Vokap. Došao je do 17 poena, ali ga je u završnici izdao šut. Nikola Milutinov je za 15 minuta na parketu sakupio četiri skoka i isto toliko poena.

Na pobednički kolosek Blankosi su se vratili, a Alba posle mesec i po dana posta dočekala da trijumfuje u Evroligi! I to na kakav način – trojkom u poslednjim sekundama. Žalgiris je u Berlinu vodio sve vreme, imao i dvocifrenu prednost i, ipak, ostao praznih šaka. Pobedu je odnela mirna ruka Jonasa Matiseka – 64:62.

Litvanci su se ugasili u završnici, nije bilo pogodaka Dovidasa Giedraitisa i Tomasa Dimše, utihnuo je i Edgaras Ulanovas. Uvukla se nervoza među goste, osetila je to Alba i preko Johanesa Timana i došla u poziciju da u finišu odlučuje o svojoj sudbini, da bi Jonas Matisek došao glave Žalgirisu njegovim oružjem.

Digao se na šest sekundi do kraja, šutnu trojku i – pogodio. Na kraju je Edgaras Ulanovas pokušao sve da popravi, ali nije uspeo. Johaes Timan je sa 16 poena bio najefikasniji u nemačkom klubu, dok je Dovidas Giedraitis kod Litvanaca stao na 15.

EVROLIGA - 12. KOLO

Utorak

Anadolu Efes - Panatinaikos 71:68

/Džouns 21 - Nan, Lesor 13/

Alba - Žalgiris 64:62

/Timan 16 - Giedraitis 15/

Olimpijakos - Real Madrid 71:77

/Vokap 17 - Musa 23/

Bajern - Olimpija Milano (u toku)

Partizan Mozzart Bet - Monako (u toku)

Sreda

20.15 (2,25) Asvel (15,00) Makabi (1,80)

20.30(1,90) Baskonija (15,00) Fenerbahče (2,10)

20.30 (1,80) Valensija (15,00) Crvena zvezda (2,25)

20.30 (2,40) Virtus Bolonja (15,00) Barselona (1,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK Real MadridKK OlimpijakosKK Albakk Žalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara