Foto: twitter.com/GranCanariaCB
Foto: twitter.com/GranCanariaCB

Oliver Stević potpisao, ostaje u Gran Kanariji

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 13:42

Iskusni krilni centar neće menjati sredinu ovog leta

Kako je i zvanično potvrđeno, Oliver Stević će i naredne sezone braniti boje Gran Kanarije. Iskusni košarkaš je u novembru minule godine stigao u redovime tima sa Kanara, a ostaće deo ekipe i do leta 2022. godine.

Ovaj 37-godišnji košarkaš dugi niz godina nastupa u Španiji. Karijeru je počeo u Borcu iz Čačka, igrao potom za Mašinac, Koper, Slask i Vloclavek, pre nego što je 2009. godine potpisao za Crvenu zvezdu. Put ga je posle jedne sezone odveo u Oldenburg, a na Iberijsko poluostrvo je stigao 2011. godine, kada je potpisao za Bilbao.

Izabrane vesti

Igrao je i za Monferato u Italiji, Zjelonu Goru u Poljskoj, turski Gazijantep, pre nego što je ponovo zaigrao u ACB ligi, ovoga puta u dresu Fuenlabrade. Potpisao je 2016. godine za Andoru i tri godine se zadržao u klubu koji nastupa u ACB ligi. Kratko je potom bio i u Igokei i Burgosu, da bi prošle godine bio član Huventuda i na kratko ponovo Fuenlabrade.

U sezoni za nama je upisao 32 nastupa u španskog šampionatu, na terenu je u proseku provodio oko 14 minuta i beležio 5,9 poena i 3,3 skoka po meču. U Evrokupu je na 12 utakmica imao prosek od 3,8 poena i 4,2 uhvaćene lopte.

Gran Kanariju su ovog leta već pojačali Nikolas Brusino i Artem Pustovij, a očekuje se da na Kanare stigne i Ilimane Diop, koji se danas i zvanično oprostio od Baskonije. Ekipu je napustio Amerikanac Džejkob Vajli, koji bi karijeru trebalo da nastavi u redovima podgoričke Budućnosti.



tagovi

Oliver StevićGran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara