(Reuters)
(Reuters)

Opet ludnica u Bostonu, Seltiksi imaju 2-0! Užasna noć Durenta i Irvinga

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 03:51

Bruklin opet prokockao pobedu

Strašan prvi meč pre neku noć su u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa su odigrali Boston i Bruklin a pobednika je rešio koš Džejsona Tejtuma u poslednjem sekundu.

Drama se nastavila i u drugom meču serije a pobednik je opet bio isti. Boston je slavio 114:107 u uzbudljivom meču posle preokreta na krilima Džejlena Brauna i opet sprečio brejk Netsa pred selidbu serije u Bruklin.

Izabrane vesti

Imaće Netsi za čime da žale posle prva dva meča u Bostinu. U oba su imali pobedu na tacni ali je nisu uzeli... Večeras nisu pali u poslednjem sekundu kao u prvom meču ali su vodili tri četvrtine, imali 17 poena prednosti i na kraju sve prokockali. Kajri Irving i Kevin Durent su bili užasni u drugom poluvremenu, ništa nisu mogli da pogode, a na drugoj strani je proradio Džejlen Braun, pogodio neke jako teško šuteve i doneo preokret Seltiksima.

Sjajno je meč otvorio Bruklinov Brus Braun, ubacio 12 od prvih 16 poena gostiju i doneo im dvocifrenu prednost. Durent ga je ispratio sa 10 poena za četvrtinu i Netsi su imali početak iz snova. Bostonovim prvim napadačkim opcijama Tejtumu i Braunu ništa nije polaziloa za rukom...

Ni loše izdanje Kajrija Irvinga nije smetalo Seltiksima jer se u drugoj četvrtini razgoropadio Goran Dragić, vezao osam poena, a Durent je pogodio za rekordnih 62:45 minut pred odlazak na poluvreme.

U drugom poluvremenu je Iriving nastavio sa lošom igrom, Braun i Dragić su zaustavljeni, Durent je pogađao samo sa penala i Seltiksi su istopili prednost gostiju. Neverovatnim koševima Džejlena Brauna i trojkom Pričarda, Seltiksi su na poečtku poslednje četvrtine prvi put poveli u meču i napravili seriju kojom su bacili Netse u nokdaun. Kevin Durent je iz igre u drugom poluvremenu šutirao 0/9, Kajri Irving pogodio samo jedan šut, a Bostonu su pred kraj proradili Tejtum i Smart i sve je bilo gotovo...

Ironija je da je Kevin Durent meč završio kao najefikasniji pojedinac meča sa 27 poena, ali uz očajan šut iz igre 4/17. Čak 18 poena je ubacio sa linije penala. Kajri Irving je šutirao 4/13 i ubacio samo 10 poena... Brus Braun je imao 23 poena, vukao koliko je mogao ali nije uspeo. U pobedničkom timu je najefikasniji bio Džejlen Braun sa 22 poena, dok je Tejtum na kraju došao do 19 uz šut 5/16. Bitnu rolu je odigrao Pejton Pričard ubacivši 10 jako bitnih poena.

Boston je sačuvao prednost domaćeg parketa i ide u Bruklin po brejk i prolaz. Kada povedu 2:0 u seriji na četiri dobijene, Seltiksi prolaze uvek. Dosadašnji skor im je 40 pobeda i jedan poraz.


tagovi

Boston SeltiksBruklin NetsKevin DurantKajri IrvingDžejlen Braun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara